dimecres, 13 de març del 2013

MÉS ALGEMESÍ CRITICA QUE LA SITUACIÓ ECONÒMICA D’ALGEMESÍ NO ÉS TAN BONA COM INDIQUEN


Més Algemesí denúncia la política de comunicació municipal que utilitza diners públics per oferir informació parcial sobre l’economia local

Bermúdez: “cada any estem pagant una quantitat considerable d’interessos i demostra que no es té capacitat per reduir endeutament a curt termini”.


Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, josep Bermúdez, tots els anys
l´Ajuntament d´Algemesí oculta informació sobre l’autèntic estat financer dels comptes municipals. La situació econòmica d’Algemesí no és mala en el context que estem, però tampoc és la que es diu.
Bermúdez lamenta que L’Ajuntament s’ha “oblidat” d’informar a la ciutadania que en gener ha subscrit amb el BBVA un préstec per valor d’1 milió d’euros –que ha de tornar abans que acabe l’any- per a fer front a les obligacions contretes. En 2012 demanà 800.000€ i en 2011 foren 600.000€ els que demanà, cada any necessita demanar 200.000€ més per poder fer front a les seues obligacions. “Això implica que cada any estem pagant una quantitat considerable d’interessos i demostra que no es té capacitat per reduir endeutament a curt termini”.
El portaveu de Més Algemesí afirma que l’Ajuntament oculta la informació que, tot i que paga a tots els proveïdors a final d’any, i malgrat tenir diners en metàl·lic en caixa a 31 de desembre, la situació econòmica actual no li permet pagar la quota al Consorci de Bombers, “l’Ajuntament no ha pagat encara 87.000€ corresponents 2012”.
Més Algemesí preguntà en la Comissió d’Hisenda del mes passat a què es devia això i la màxima responsable de la Hisenda local no va saber respondre el perquè. Per a Bermúdez, “és intolerable que una administració, tenint diners per fer-ho, deixe de pagar un servei bàsic simplement per tenir diners disponibles per a gastar en partides, supèrflues en temps de crisi, però que li donen més vots i popularitat”.
El portaveu de Més Algemesí critica que la partida de “festejos populars d’esparciment” pressupostada inicialment en 34.500€ ha acabat convertint-se en 68.587’52. “En temps de crisi s’han gastat el doble, malgrat que havien anunciat austeritat”.
Bermúdez afirma que l’Ajuntament no té liquidés principalment perquè la Generalitat no li paga, i té romanent perquè no té desatesos els serveis bàsics d’Algemesí. Fins fa uns mesos la senyalització horitzontal era pràcticament inexistent, i hui en dia encara queda molt per fer. Però el més preocupant és la situació del carrers. El carrer Cervantes és tercermundista i d’altres carrers presenten clots importants. El romanent es deu, doncs, per una banda a que no inverteixen en allò bàsic i essencial i per un altra a la pujada del 10% de la contribució i a la part de la pujada de l’IVA que li transfereix l’Estat.
Més Algemesí vol denunciar la política de comunicació municipal que utilitza diners públics per oferir informació parcial sobre l’economia local. “Resulta cridaner que recorden informar-nos de l’existència del romanent positiu però s’obliden de dir-nos que ha demanat un préstec d’1 milió d’euros o que han deixat de pagar la quota dels bombers”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada