divendres, 15 de març del 2013

EL CENTRE OCUPACIONAL DE CULLERA CREMA LA SEUA FALLA




Acompanyats per la música de tabal i dolçaina, el Centre Ocupacional de Cullera, a cremat hui el seu Monument Faller 2013.
Amb el lema: La nostra muixeranga, la falla del centre ocupacional de Cullera no ha volgut fer cap crítica, els protagonistes son els xixcs, xiques i monitors del centre.
El monument és un reflex de l'importancia del treball en equip com eixa muixeranga que amb les seues torres i figures de persones aconsegueix culminar gracies al treball colectiu.
La monitora del centre Natalia Ponce ha destacat que es tracta d’un treball col·lectiu, “enguany el nostre el títol de la falla s’anomena, la nostra muixeranga, no hem volgut que fóra típica, hem volgut posar en relleu valors prou importants per a la nostra societat com el treball en equip”.

Per a la realització de la falla s’han implicat tots els departaments del centre, des dels tallers de jardineria s’ha fet l’estructura amb canyes i corda i des de els altres tallers s’ha realitzat un treball previ amb els xics i xiques del centre dibuixant-se a ells mateixos, després, els monitors els han ajudat amb les cares però cada un d’ells ha pintat el seu propi cos sobre cartó. Segons explica Natalia Ponce, “el treball també representa com es vol veure cada un d’ells. Tampoc hem oblidat treballar amb materials de reciclatge, nosaltres treballem molt espaiet, hem tardat un mes i mig per a fer la falla”.
El Ninots de la Falla s´han fet a partir dels retrats previament projectats de fotografies i posteriorment dibuixats, cadascú ha dibuixat lliurement el seu. L’Exercici ha suposat revisar-se cadascú a si mateix per tal de portar endavant el seu autorretrat-ninot. També ha sigut tot un repte superat amb éxit dibuixar a gran format. Els companys que no han pogut fer-se, han sigut dibuixats per altres companys amistosament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada