dijous, 28 de febrer del 2013

LA RECENT RESTAURADA TÚNICA DEL NATZARÉ S’EXPOSARÀ LA SETMANA PRÒXIMA EN EL MUMA D’ALZIRA


Dijous que ve 7 de març, s’inaugurarà a les 19 hores, en la Sala d’Exposicions I del MUMA, l’exposició dedicada a la Túnica de Jesús Natzaré. Es mostrarà la seua recent restauració en la Unitat de Conservació, Restauració i Investigació de CulturArts Generalitat, IVAC+R.
Per mitjà del Conveni firmat entre l’Ajuntament d’Alzira i l’IVAC+R, es va acordar iniciar els tràmits per a la recuperació d’esta peça tan significativa de l’Arxiconfraria de Jesús Natzaré i la Mare de Déu del Sufragi.
La restauradora del departament de Conservació de Materials Tèxtils de l’IVAC+R, Mª Gertrudis Jaén, i la restauradora del MUMA, Mónica Ibáñez, van procedir a un estudi preliminar de l’estat de conservació de la túnica i a la valoració dels criteris d’intervenció. La Diputació Provincial de València va concedir una subvenció de 4.500 euros per a poder dur a terme esta intervenció.
El minuciós treball d’estudi i restauració dut a terme en l’IVAC+R, ha permés recuperar una de les peces més rellevants de la indumentària de la Setmana Santa Alzirenya, la túnica del Natzaré, que va ser elaborada entre 1961 i 1962. Destaca pels seus magnífics brodats en plata i or a més de pedreria, perles i lluentons sobre el vellut morat. L’exposició podrà visitar-se durant la celebració de les Jornades d’Exaltació del Tambor i Bombo a celebrar a Alzira del 8 al 10 de març i romandrà oberta al públic fins al divendres 15 de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada