divendres, 8 de febrer del 2013

JOAN LERMA INAUGURA EL CICLE DE XARRADES INFORMATIVES ORGANITZAT PER L'AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE L'ALCÚDIA


 ‘La no revalorització de les pensions’ va ser el tema central que Joan Lerma, actual Senador per la província de València, va desenvolupar en la xarrada col·loqui que es va celebrar aquest dijous en la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, organitzada per l’Agrupació Socialista local.
De manera didàctica, el primer president electe de la Generalitat Valenciana, va explicar que el decret de no revalorització, emès en novembre passat pel Govern Rajoy, es va fer de manera il·legal, vulnerant el principi constitucional de no retroactivitat de les lleis desfavorables. Per això el PSOE ha dut eixe decret al Tribunal Constitucional, tot i esperant que la l’alta magistratura es pronuncie a favor del demandant i que els diners retornen als pensionistes.
Lerma no va eludir entrar en la congelació de les pensions realitzada pel Govern de Rodríguez Zapatero. Però va recordar que aquella mesura d’excepció es va prendre amb l’acord de tots els agents socials representats en el Pacte de Toledo o Pacte per les Pensions; tots, inclòs el Partit Popular, que votà a favor en el Pacte i, a continuació, votà en contra en el Parlament per pura estratègia de desgast al govern existent. Lerma va explicar que si tots els agents socials i polítics es van posar d’acord va ser perquè veiren que la mesura, ingrata, garantia la continuïtat del Sistema Públic de Pensions en Espanya.
El govern Rajoy no només va mentir diguent que no tocaria les pensions per, a continuació, baixar-les, sinó que ho va fer de manera il.legal i esperant a que pasaren les eleccions gallegues i catalanes per a que la mesura no tinguera conseqüències electorals.
Lerma es va manifestar preocupat pels rumors sobre una nova reforma de les pensions que estaria preparant el Govern Rajoy i més encara per la utilització que està fent del Fons de Reserva de la Seguretat Social: amb eixos diners intocables, que garanteixen les pensions presents i futures, està comprant bons de deute públic per relaxar la prima de risc, però a costa de dilapidar els 65.000 millons d’euros que eren la garantia del sistema.
En acabar la xarrada, el col·loqui resultà extraordinàriament animat, amb intervencions del públic que omplia de gom a gom la sala. Les preguntes i les respostes aprofundiren sobre les pensions, però també es va parlar sobre altres aspectes de l’actual situació econòmica i sobre com el socialistes, a partir de l’autocrítica i de la rectificació, estan elaborant un programa que retalle el poder del negoci financer i dels oligopolis en Espanya.
Joan Lerma va estar acompanyat en la taula per l’alcalde de la l’Alcúdia i Secretari General dels socialistes de la Ribera, Robert Martínez, i per Paco Martínez Gallego, el nou Secretari General de l’Agrupació Socialista local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada