divendres, 1 de febrer del 2013

ALZIRA ELEGIDA PER L´AVL PER A PRESENTAR UNA ANTOLOGÍA DE POEMES DEL MURAL DEL PAÍS VALENCIÀ DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS


Alzira ha estat la ciutat elegida per a presentar, dins de l’Any Estellés que des del mes de novembre passat organitza l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’edició d’una antologia de poemes del Mural del País Valencià, de Vicent Andrés Estellés.
L’obra titulada Pobles del Mural recull una selecció de 162 poemes dels més de mil que integren el Mural del País Valencià, i que com escriu en el pròleg l’acadèmic i autor de l’edició, Honorat Ros, “és la crònica poètica dels moments cabdals del poble valencià”.
L’acte de presentació va tindre lloc a l’Ajuntament, i va comptar amb la intervenció de l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, que ressaltaren la importància de l’obra del poeta de Burjassot.
A més, a l’acte es van recitar diferents poemes de l’escriptor. Concretament, Sonata d’Isabel, Declaració de principis i una poesia d’amor dedicada a Alzira del Llibre d’Alzira.
Estellés, va afirmar Ferrer, és “el poeta més popular, més recordat i el més estimat”. L’exemple més clar és la gran quantitat de carrers amb el seu nom, les més de 150 cançons musicades amb els seus poemes o els nombrosos estudis literaris dedicats a la seua obra.
La presentació dels Pobles del Mural forma part d’una sèrie d’actes organitzats de manera conjunta per l’Ajuntament d’Alzira i l’AVL, per a commemorar el vint aniversari de la mort del poeta i, al mateix temps, revitalitzar la magnitud i la intensitat de la seua obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada