divendres, 1 de febrer del 2013

ALGEMESÍ REFORÇA EL SEU PLA D’OCUPACIÓ LOCAL AMB NOVES MESURES QUE AJUDEN A EMPRENEDORS I AUTÒNOMS


 Des de la regidoria de Treball de l’Ajuntament d’Algemesí s’ha aprovat reforçar amb noves aportacions l’oferta del pla d’ocupació local.
Així per a 2013, aquest pla destinat al foment de l’ocupació i a l’activació de generació d’ocupació disposarà de nous serveis que ajuden a emprenedors, autònoms, jóvens desocupats, parats i en definitiva totes aquelles persones que estiguen en situació de desocupació.
Per a això, es reforçaran serveis com la intermediació laboral entre empreses locals i demandants d’ocupació i es durà a terme un programa de gestió de currículum en què s’elaborarà una base de dades dels candidats desocupats que s’encreuarà amb les possibles ofertes d’ocupació existents en cada moment.
A més, també es realitzarà orientació laboral per a desocupats. En concret, es tracta d’un programa d’activitats anual en què s’oferiran, segons la previsió, dos plans: Dilluns amb Ocupació i un Curs Elemental d’Internet per a persones en situació de desocupació. Els Dilluns amb Ocupació són cursos formatius dirigits a desocupats que necessiten una orientació laboral en grup o bé de manera individualitzada, sempre en este últim cas amb cita prèvia, i en els que els assistents poden adquirir nocions bàsiques per a la recerca d’ocupació. El Curs Elemental d’Internet per a persones en situació de desocupació es realitzarà cada trimestre i anirà dirigit a desocupats que requerisquen de nocions elementals d’Internet per a la busca d’un treball.
Però aquest pla d’ocupació local per a 2013 també disposa de noves mesures dirigides als emprenedors com ara assessorament, estudis de viabilitat, ajudes econòmiques, etc. Així doncs, des del departament de Desenvolupament Local es realitzaran els Dimecres amb emprenedors, consistent en una sessió mensual i grupal d’assessorament per a la tramitació, viabilitat de projectes i adquisició d’ajudes i subvencions adaptades a les noves propostes que vullga posar en marxa el demandant.
Una altra de les mesures que contempla este pla d’ocupació local és la inversió municipal destinada a l’autoocupació. Per a això, des del Consistori es destinaran 50.000 euros dirigits a impulsar nous autònoms que vullguen generar ocupació o ocupació de manera pròpia.
Des de l’Ajuntament volem continuar en esta línia de promoció a autònoms i empreses, sobretot a què inicien la seua activitat; entenem que cal ajudar als emprenedors i de manera especial en estos moments tan difícils continuar en la línia d’ajuda a autònoms i empreses per a generar llocs de treball així com la introducció en el mercat laboral”, ha afirmat el regidor de Treball de l’Ajuntament d’Algemesí, Antonio F. Saá.
A més de tot això, des del Consistori es realitzen múltiples accions directes enfocades a generar ocupació i fomentar l’ocupació en el municipi. En total s’han gestionat 1.217.734’61 euros en 2012 per part d’este equip de Govern. D’ells, 845.083,08 euros provenen de subvencions aconseguides i més de 372.651,53 euros d’aportació municipal. En total més de 400 persones s’han beneficiat durant 2012 d’estos programes destinats a la inserció laboral.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada