dilluns, 4 de febrer de 2013

ALGEMESÍ PLANTEJA AGERMANAR-SE AMB LA LOCALITAT DE SASSUOLO, A MÒDENA


El ple municipal de gener aprova iniciar els tràmits d’agermanament amb Gangneung, a Corea del Sud

Algemesí ampliarà la quota de ciutats germanes que disposa en l’actualitat ja que planteja agermanar-se amb la localitat italiana de Sassuolo. Aquest municipi de prop de 41.000 habitants pertany a la regió d’Emilia-Romagna, a la província de Mòdena.

Algemesí disposa ja d’agermanaments amb localitats com Riom a França o Baasnere a Burkina Faso, que han suposat riquesa cultural i social per al municipi, i intercanvis sòlids d’aprenentatges nous amb les seues gents. Ara, a l’agermanar-nos amb noves ciutats com Sassuolo a Mòdena- Itàlia, pretenem ampliar el bagatge cultural, social i d’idiomes del municipi. Es pretén que també la nostra cultura més autòctona es veja enriquida amb un nou patrimoni internacional que es referma més enllà de les nostres fronteres”, explica la regidor d’Agermanaments, Beatriz Diaz.
Però Algemesí ja no sols compta amb dos ciutats germanes, la sessió plenària dimarts passat 29 de gener de 2013, va aprovar per unanimitat agermanar les ciutats d’Algemesí i Gangneung, en Corea del Sud. D’aquesta manera s’inicia el protocol del procés d’agermanament entre ambdós municipis. I és que, el passat mes d’octubre, després de la declaració de Patrimoni de la Humanitat, un dels balls que conformen la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, els Tornejants, acompanyats per l’Alcalde del municipi i el regidor de Cultura, i invitats per la ciutat coreana, van assistir a l’Inter-City Intangible Cultura Cooperation Network(ICCN) en Gangneung; una organització internacional de governs locals i organitzacions culturals que vetlen per la salvaguarda de l’herència cultural intangible en tot el Món.
Després d’eixa trobada, ambdós municipis van trobar relacions culturals comunes que els han portat a iniciar este agermanament per a poder intercanviar i salvaguardar un patrimoni cultural declarat Patrimoni de la Humanitat.
De moment hem iniciat els tràmits per a dur a terme l’agermanament entre ambdós municipis ja que ambdós ciutats compartim un profund interés per preservar el nostre patrimoni cultural i perseguim objectius comuns per a portar-ho a la pràctica, així que, entenem que la millor manera és realitzar un agermanament entre ambdós municipis que ens permeta entaular llaços de cooperació i acords comuns” cita el regidor de Cultura i Cooperació, Gabriel Palop.

A partir d’ací, el primer pas, ha sigut aprovar per sessió plenària, un comité d’agermanament que estarà presidit per l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i constituït pels regidors de Cultura i Cooperació i Agermanaments, Gabriel Palop i Beatriz Díaz junt amb un representant dels regidors de l’oposició, el director del Museu Valencià de la Festa Julio Blasco, un representant del Patronat de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, un representant d’EMPAL, un representant d’ACSA, un de l’associació de Jubilats i Pensionistes, un representant de l’associació d’Ames de Casa-TYRIUS i un representant del Comité d’Agermanaments d’Algemesí.

A partir d’ara s’elevarà tota la documentació aprovada al govern local de Gangneung per a iniciar la documentació corresponent que inicie el protocol d’agermanament entre Algemesí i esta localitat de Corea del Sud.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada