dijous, 24 de gener del 2013

L'AJUNTAMENT D'ALZIRA I L'ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA ORGANITZEN DIFERENTS ACTES SOBRE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS



L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha declarat Vicent Andrés Estellés “Escriptor de l’Any 2013”. Per aquest motiu, s’ha organitzat l’exposició “Vicent Andrés Estellés, cronista de rècords i esperances” que, després d’haver estat exposada en el Museu Centre del Carme de València, serà exposada a Alzira.
A causa del caràcter itinerant de l’exposició, es podrà contemplar en el MUMA d’Alzira la setmana pròxima, des del dimarts 29 de gener fins al diumenge 3 de febrer de 2013, que reprendrà la seua itinerària per altres pobles de la Comunitat.
Al voltant d’aquesta mostra de la vida i obra del gran poeta, l’Ajuntament d’Alzira i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han organitzat a Alzira una sèrie d’actes de difusió de l’obra estellesiana per a escolars, estudiants i públic en general, entre els quals s’inclouen actes en el MUMA i en la Casa de la Cultura.
Així, continuant amb la programació, el dimecres 30 de gener, a partir de les 11 hores en el MUMA, tindrà lloc la presentació del llibre inèdit d’Estellés: L’inventari clement de Gandia, publicat per Edicions 96, a càrrec de Maria Josep Escrivà, coeditora del llibre. Els assistents llegiran fragments del llibre.
El dijous 31 de gener, a les 19 hores, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, tindrà lloc l’acte institucional de celebració de L’Any Estellés, presidit per l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer, amb la presència d’autoritats dels municipis representats en “Pobles del Mural” i de la resta de la Ribera i d'acadèmics.
El divendres 1 de febrer, a la Sala d’Actes del MUMA, a partir de les 11 hores, se celebrarà una conferència de Pura Santacreu, professora de valencià de l’IES Rei a Jaume d’Alzira, associada a la Universitat de València i Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària, titulada “De l’amor a la terra. L’ús dels topònims en la poesia d’Estellés”. En finalitzar els assistents llegiran fragments del Llibre d’Alzira de Vicent Andrés Estellés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada