dimarts, 29 de gener del 2013

JORDI MAYOR: “LLUITAR CONTRA LA DESOCUPACIÓ ÉS LA MÀXIMA PRIORITAT DELS SOCIALISTES DE LA RIBERA BAIXA”


 “En el PP de la Ribera Baixa ni són capaços de donar solucions a l’atur, ni tenen la suficient valentia de plantar-li cara a la Generalitat i al Govern d’Espanya”

El secretari general de la comarca lamenta que el PP s’haja oposat al Pla d’Ocupació en tots aquells municipis on ha sigut presentat pel PSPV-PSOE

El secretari general del PSPV-PSOE de la Ribera Baixa, Jordi Mayor, va assenyalar ahir en roda de premsa a la localitat d’Almussafes que “lluitar contra la desocupació és la màxima prioritat dels socialistes de la Ribera Baixa”.
Durant el desenvolupament de les Jornades Interparlamentàries socialistes a la comarca, 
Mayor va recordar que, en compliment de la seua promesa feta el passat mes de juny en accedir a la secretaria general, el PSPV-PSOE de la Ribera Baixa ja ha presentat a Cullera, Almussafes, Favara i Polinyà de Xúquer una proposta de Pla d’Ocupació comarcal “per tal de que les poblacions que encara no tenen una eina d’aquestes característiques compten amb unes bases a partir de les quals començar a lluitar contra la principal lacra social que tenim hui”.
El secretari comarcal lamentà que, exceptuant el cas de Polinyà, el PP s’haja oposat al programa de foment de l’ocupació socialista i a consensuar un document. “El pitjor no és que hagen dit que no, pitjor és que no han proposat cap alternativa”, ha denunciat.
En el PP de la Ribera Baixa ni són capaços de donar solucions a l’atur, ni tenen la suficient valentia de plantar-li cara a la Generalitat i al Govern d’Espanya, exigint-los que assumisquen les seues responsabilitats i posen ja en marxa polítiques actives d’ocupació que pal·lien l’actual drama social que vivim”, ha criticat Mayor. “Nosaltres ho hem fet i ho seguirem demanant”, ha insistit.
Tanmateix, Jordi Mayor ha recordat que municipis governats pel PSPV-PSOE com Albalat de la Ribera o Sueca “estan destinant en 2013 molts recursos econòmics a la contractació de personal, com han fet ja en anys anteriors, realitzant un enorme esforç per a fer el que és obligació de la Generalitat”.
Respecte a les crítiques rebudes pel pla d’ocupació des del Bloc-Compromís d’Almussafes, Mayor ha recordat que “Compromís ha recolzat el programa a Cullera i Favara, deixant en evidència al senyor Albert Girona” i ha demanat l’alcalde de la localitat industrial que “es preocupe menys pel PSOE i s’ocupe més de lluitar contra l’atur al seu poble, que se li ha disparat un 180% l’últim any, mentre no ha menejat ni un sol dit per tal d’evitar-ho”.

Reivindicació d’inversions

El portaveu municipal de Cullera va tornar a denunciar la “discriminació” que patix la comarca en els pressupostos generals de l’Estat i la Generalitat i reclamà inversions en infraestructures, una aposta decidida pel Corredor Mediterrani i el pagament del deute del Consell amb els ajuntaments i les entitats.
A més a més, va convidar tota la societat riberenca a fer “un front comú” en la defensa del Xúquer “davant els intents de Castella-La Manxa de llançar una OPA pel control del riu”.
Per últim, Mayor lamentà que cap altre partit polític amb estructura comarcal faça política de comarca. “Encara estem esperant que el PP de la Ribera Baixa, el Bloc o Compromís ens diguen quines són les seues propostes en matèria de política comarcal”, indicà.
El secretari comarcal dels socialistes va considerar “lamentable” que el PP s’haja oposat a les Corts a totes les esmenes presentades pel Grup Parlamentari Socialista per tal d’aconseguir més inversions per a la comarca als pressupostos del Consell per al 2013 “amb el silenci i la complicitat dels dirigents populars de la Ribera Baixa, que han preferit fer de ‘palmeros’ de Fabra i les seues polítiques nefastes abans que de representants dels seus conciutadans”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada