dijous, 31 de gener de 2013

COMPROMÍS PRESENTA A LA RIBERA LA CAMPANYA STOPPRESCRIPCIÓ


Només a la comarca de la Ribera la Generalitat podria deixar d’abonar més de 13 milions d’euros d’ajudes impagades si passen 4 anys de la seua concessió


 El diputat de Compromís Fran Ferri ha comparegut en roda de premsa juntament amb el recent nomenat portaveu de Compromís a la Ribera Alta, Diego Gómez i la responsable de política sectorial de Compromís, Maria Josep Ortega, per presentar una nova campanya a través de la qual es pretén evitar que la Generalitat eludesca el pagament d’ajudes per prescripció. Aquesta figura legal determina que una vegada passats 4 anys, la Generalitat deixa de tenir l’obligació de pagar les ajudes o subvencions concedides. A la comarca de la Ribera açò suposaria un total de 13 milions d’euros que es podrien quedar sense abonar per part de la Generalitat.
Davant d’aquesta situació, Compromís ha proposat a Les Corts que es modifique la llei per tal que la Generalitat tinga l’obligació d’avisar els afectats i facilitar la reclamació, ja que aquesta via, la de reclamar el pagament de l’ajuda, és l’única que pot evitar la prescripció. Aquesta mesura s’ha acompanyat d’una campanya que sota el nom stopprescripció, pretén informar a consistoris, col·lectius i particulars alhora que els ofereix els recursos necessaris per tal que puguen dur endavant les reclamacions pertinents.
Maria Josep Ortega, responsable de política sectorial de Compromís, ha explicat que “als ajuntaments on tenim responsabilitats polítiques s’ha posat una oficina d’atenció ciutadana per tal d’assessorar als ciutadans i facilitar-los la tasca de reclamació”. Ortega ha destacat que Compromís té un altra manera de fer política i “això ho hem de demostrar en el dia a dia, amb un treball que va des de baix cap a dalt”, d’ací la importància de campanyes com aquestes que es dirigeixen directament al ciutadà i que s’acompanyen d’accions polítiques concretes com la proposta de Compromís a les Corts.
El diputat Fran Ferri, que ja va alertat de la situació a les Corts el novembre passat, ha destacat que “si realment vol evitar les prescripcions d’ajudes, el Consell té una oportunitat d’or en les pròximes setmanes, donant suport a la Proposició de Llei que Compromís té registrada en Les Corts per a que l’Administració estiga obligada a avisar als afectats, de la prescripció de les ajudes mesos abans de què es produïsca”.
Però no hem de perdre la perspectiva –ha afegit Ferri- la veritable solució a aquesta problemàtica és que el govern del PP pague d’una vegada per totes les ajudes que té concedides. En este sentit reclamem una vegada més al Consell que parle amb els afectats i acorde un calendari de pagaments”.

Diego Gómez, nou portaveu Compromís de la Ribera

A la roda de premsa també ha estat present Diego Gómez, nomenat recentment portaveu de Compromís per la Ribera. Gómez ha explicat que Compromís és una cooperativa on hi tenen cabuda una varietat de coalicions i col·lectius i a través del qual “intentarem seguir sumant per a aconseguir una comarca que siga referent d’innovació i projecció, un projecte de millora dels riberencs i riberenques”. Tal i com ha explicat el regidora, 4 són les línies fonamentals d’actuació de Compromís a la Ribera: la vertebració mediambiental i de sostenibilitat a la comarca, l’enfortiment i defensa dels serveis públics comarcals, fonamentalment sanitat i educació, la creació d’ocupació i l’aposta per una economia social basada en el bé comú, i la creació d’una xarxa de solidaritat i integració dirigida a les persones. Gómez ha fet repàs a algunes de les qüestions que més preocupen com ara les polítiques mediambientals en vers el riu Xúquer, la situació de l’Hospital de la Ribera, la desocupació o les retallades.

Enllaç de la campanya: http://www.stopprescripcio.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada