dijous, 31 de gener de 2013

LA UNIVERSITAT CATÒLICA TRENCA FORMALMENT AMB CARCAIXENT


El ple de Carcaixent votarà hui dijous la resolució del conveni que l’any 2005 firmaren l’ajuntament i la Universitat Catòlica San Vicente Mártir i pel qual aquesta ciutat cedia, de manera completament gratuïta i per un període de 50 anys, l’ús de l’edifici de propietat municipal al carrer Santa Ana, prèviament adquirit a Bancaixa.
Se certifica així definitivament la fugida de La Universitat Catòlica San Vicente Mártir, després que l’equip de govern de Lola Botella haja destinat més d’un milió i mig d’euros de recursos públics per facilitar la seua implantació al municipi, primer amb l’adquisició i condicionament de l’edifici que ha estat ocupat fins a finals del curs passat, i després amb la construcció de l’aulari municipal, que ha quedat a mig fer.
Sempre hem denunciat per activa i per passiva que la Universitat Catòlica venia al nostre poble única i exclusivament a fer negoci, però el PP sempre va fer oïts sords a les nostres advertències, i no dubtà en deixar desprotegits els interessos municipals per tal de beneficiar aquesta empresa privada”, afirma Vicent Albelda. “El PP no va tindre prou en regalar-los l’edifici, sinó que a més es negà a incloure qualsevol tipus de clàusula de penalització en cas d’incompliment del conveni subscrit”.
Hem assistit a un lamentable final, en el que fins i tot els responsables de la Catòlica han evitat donar la cara, de manera que dipositàren les claus en un sobre tancat en el cos de guàrdia de la polcia local, i presentàren un escrit en registre, en el qual manifesten, com argument per “donar per resolt el conveni” que les instal·lacions cedides per l'ajuntametn no complien les exigències requerides per la conselleria d'Educació per a l'autorització de les titulacions. I obvien l'acord al que havien arribat amb l'alcaldessa de Carcaixent i pel qual s'estava construint un aul·lari amb fons del Plan Confiança.
Amb amics com estos l'alcaldessa de Carcaixent no necessita enemics”. Des de Bloc-Compromís s’espera que algú assumisca la responsabilitat política del pas de la Catòlica per Carcaixent, que deixa com a únic testimoni una estructura inútil de formigó al sector de Gaianes.
Amb tot, també manifesten que és hora de mirar endavant i d’estudiar les possibilitats que s’obrin després que l’edifici del carrer Santa Anna haja quedat lliure. “De moment ja hem presentat formalment dues propostes d’ús de l’edifici, una primera de tipus educatiu, amb la instal·lació allí de l’Escola Permanent de Formació de Persones Adultes i d’una possible extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes, i una segona per tal que s’hi traslladen els diversos serveis municipals que actualment es troben disseminats o en edificis no accessibles, com és el cas del Jutjat, el Centre d’informació Juvenil o el Gabinet Psicopedagògic.”
Vicent Albelda
Regidor Bloc-Compromís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada