dimarts, 29 de gener del 2013

ALGEMESÍ PRESENTA LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT EN FITUR


  Algemesí estarà present de nou en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, amb la presentació de la seua oferta turística per a 2013. La ciutat tindrà presència permanent en l’estand de la Comunitat Valenciana on s’informarà el públic de l’oferta de turisme festiu i cultural. La Festa de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, serà novament la banderera de l’oferta turística, no sols en l’àmbit local sinó també en el de tota la Comunitat Valenciana.
El dijous 31 de gener a les 17.30 hores, en el marc del dia de la Comunitat Valenciana, l’alcalde de la ciutat, Vicent Ramón García Mont, presentarà la Festa d’Algemesí en el marc de Fitur, a través d’una conferència que anirà acompanyada de vídeos promocionals. També es presentarà l’oferta de turisme cultural del que també disposa la localitat, com El Camí de Santiago, la ruta monumental que inclou els edificis més característics de la ciutat, així com el patrimoni natural de la Xopera i la Llacuna del Samaruc, entre altres.
La participació d´Algemesí en Fitur continuarà el dissabte 2 de febrer amb les actuacions en el recinte firal madrileny de la Muixeranga d’Algemesí i els balls de Bastonets i Tornejants. Es tracta de la jornada en què la fira de turisme més important rep una major afluència de visitants.
L’objectiu, segons ha explicat l’acalde, és “fer extensible l’interés que desperta la declaració de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO per a les nostres festes, a tots els àmbits de l’oferta turística que presenta la ciutat durant el mes de setembre i al llarg de tot l’any”.
En este context es presentarà també la celebració de la Setmana Taurina que té lloc l’última setmana de setembre. El turisme familiar i cultural, ha augmentat notablement des de la declaració per pare de la Unesco. Per este motiu, la Tourist Info d’Algemesí, situada en el Museu Valencià de la Festa, ha desenvolupat programes d’un dia de duració en què els visitants s’acosten a la realitat històrica, artística, festiva i paisatgística d’Algemesí.
No obstant això, la difusió d’Algemesí es realitza al llarg de tot l’any per mitjà d’activitats més específiques com a exposicions itinerants. Un exemple d’això serà la que es presentarà el dia 1 de febrer en la sala d’Exposicions de Caixa Ontinyent i que està dedicada al món de la dolçaina o la prevista per al pròxim 8 de febrer en la mateixa localitat sobre la celebració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada