dilluns, 26 de novembre del 2012

MIG CENTENAR DE PERSONES PARTICIPEN EN LES JORNADES DE CULTIU DE KIWI D’ALZIRA


El kiwi, bona alternativa actual per a l’agricultor de la Ribera.

Els passats dies 22, 23 i 24 de novembre es van celebrar unes Jornades sobre el cultiu del kiwi, organitzades des de la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alzira. Unes jornades en les que han participat mig centenar de persones.
La primera de les ponències d’estes jornades va estar a càrrec de l’enginyer tècnic agrònom, Francisco Ripoll, el qual va fer un recorregut pels inicis d’este cultiu en la Ribera en els anys 80 així com les tècniques actuals que permeten cultivar, amb èxit i rendibilitat, el kiwi.
La segona ponència va estar a càrrec del doctor enginyer agrònom, José Malagón, que va aprofundir més en la part tècnica parlant del bacteri que, actualment, ataca en Nova Zelanda a estes plantes i que ha provocat una reducció del 25% de les collites. També va informar que, pel nostre clima, en la Ribera, la producció d’esta fruita s’avançaria 15 dies respecte a Itàlia. Un fet que, comercialment, és molt important.
Ambdós ponents van definir el kiwi com una bona alternativa actual per a l’agricultor de la Ribera.
L’últim dia de les jornades va consistir a visitar diverses explotacions de kiwi de la zona. Alguns dels agricultors que van participar d’estes jornades tenen ja implantat este tipus de cultiu. Si bé, desconeixien certs detalls respecte a la manera de cultivar-ho i tractar-ho per a traure-li una major rendibilitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada