divendres, 23 de novembre del 2012

L’ARXIU MUNICIPAL D'ALZIRA ACULL UNA CONFERÈNCIA DE JESÚS HUGUET


El liberalisme polític, com a expressió, té el seu origen en els diputats espanyols no conservadors de la Constitució de Cadis de 1812 i d’ells va ser pres pels polítics del Regne Unit, especialment.” Així s’expressava, Jesús Huguet Pascual, secretari del Consell Valencià de Cultura, ahir a la vesprada, durant el transcurs d’una conferència impartida a l’Arxiu Municipal d’Alzira.
Huguet va dissertar sobre la importància de la primera Carta Magna espanyola en el bicentenari de la seua proclamació, així com en tot tipus de detalls: concepció d’Espanya com a imperi, sobirania nacional, divisió de poders, llibertats públiques, drets i deures dels ciutadans, demarcacions administratives i judicials, etc. Però, sobretot, va remarcar la significativa presència dels polítics valencians en la conformació de la mateixa i la seua insubstituïble labor en la Cambra Legislativa: Borrull, Vilanova, Lloret, Noguera, i altres.
A manera d’anècdota, Jesús Huguet va comentar que es conserven completament les actes de les sessions constituents de “La Pepa”, atés que es disposava d’un sistema innovador de reproducció literària: la taquigrafia, que va ser inventada per Francisco de Paula Martí i Mora.
La conferència va comptar amb l’assistència de quasi un centenar de persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada