dijous, 22 de novembre del 2012

AQUEST DIUMENGE HA TINGUT LLOC LA 3a ETAPA DE LA RUTA DELS MONESTIRS-EL PAS DEL POBRE

L’Ajuntament d’Alzira, des de la regidoria de Turisme, ha programat per a aquest diumenge, 25 de novembre, la tercera etapa a peu de la Ruta dels Monestirs, des del convent del Corpus Christi a Llutxent fins al Monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat.
Després de l’ajornament del passat cap de setmana per les pluges succeïdes durant tota la setmana, aquest diumenge el temps no ha impedit que es reprenga la visita als monestirs seguint la Ruta el Pas del Pobre. En aquesta ocasió amb la tercera etapa, d’aquesta quinta edició, participen els ajuntaments de Llutxent, Pinet, Barx i Simat. L’eixida prevista a les 7 hores del matí des de l’Oficina Tourist Info Alzira de la Plaça del Regne per a anar fins al Convent del Corpus Christi a Llutxent, on va finalitzar l’anterior etapa el passat 21 d’octubre.

Després de la foto de grup a les portes de l’antic monestir de dominics, es descendix del Mont Sant en direcció al pròxim Castell de Xío. Davall els seus murs es procedia a un canvi de direcció per a buscar la senda que ascendix suaument al Pla dels Arenals, des de l’alt, les magnífiques vistes de la Vall d’Albaida són el colofó d’aquest passeig per la comarca, no sense abans passar per la xicoteta localitat de Pinet.
Un breu descans per a esmorzar i afrontar el tram que ascendix per l’antiga senda de Pinet a Barx que, una vegada superada, ja tot és senzill, seguint una pista forestal travessa el Pla del Garbuller, un altiplà de la Serra del Buixcarró, que delimita les comarques de la Vall d’Albaida i de la Safor. La formidable silueta del Montdúver, indica la proximitat del destí.
La sorpresa més agradable es produïx a l’iniciar el descens cap a Barx, quan la vista de la silueta retallada en l’horitzó de la Serra de les Agülles, anima els caminants que a penes han xafat la Safor, i albiren els familiars perfils de la Ribera Alta.
La pista forestal inicia un pronunciat descens que finalitza als peus de l’antiga Nevera del monestir, on hi ha habilitada una zona de descans a poca distància de Barx. En esta localitat, se celebra este diumenge la festivitat de Santa Cecília.
Després de reposar forces a Barx, es reprén la marxa a Simat de la Valldigna, de d'on s'oferix  una bella panoràmica de tota la Vall, amb el mar de fons.
La llarga travessia, de més de 23 quilòmetres per les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor, està arribant al seu fi després d’haver travessat atractius paratges, gaudit  d’excel·lents vistes panoràmiques, presidides per les formidables siluetes del Benicadell en la primera part, del Montdúber en la segona, i de les Creus en l’última.
La jornada culmina amb la visita al Monestir de Santa Maria de la Valldigna, antiga casa conventual del Cister.
La quarta etapa s’avançarà a la segona setmana de desembre, el diumenge 9, per a eixir des de les mateixes portes del monestir i recórrer la Valldigna per Benifairó, per l’antic traçat del tren de Carcaixent – Dénia, abandonar la Safor per a entrar en la Ribera Alta, en el xicotet Vall d’Aigües Vives. Es continuarà per la Barraca d’Aigues Vives i finalitzarà en la Font Nova de la Casella, després de travessar el primer tram del Pas del Pobre que va d’Aigües Vives a la Casella i que dóna nom a la Ruta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada