dimarts, 13 de novembre del 2012

EL CONTRABAIXISTA DE CULLERA HECTOR SAPIÑA PARTICIPA EN EL CICLE DE JÓVENS INTERPRETES QUE ORGANITZA L’IVM



El contrabaixista de Cullera Héctor Sapiña interpretarà el dia 13 de novembre música de Reinholk Glière, Franz Schubert i Giovanni Bottesini, acompanyat per la pianista Mireia Castelló, en el cicle de jóvens intèrprets que organitza l’Institut Valencià de la Música (IVM) en el Col·legi Rector Major Peset de València
Sapiña va estudiar música en la SMI Santa Cecília de Cullera. Posteriorment va obtindre el títol de grau mitjà en el Conservatori Agustín Olivert de la seua localitat i més tard es va perfeccionar en el d’Aragó, on va obtindre el títol superior amb matrícula d’honor. Simultàniament va cursar un postgrau de contrabaix en l’Haute École de Musique de Genève (Suïssa), on va aconseguir el màster en interpretació de concert amb les màximes qualificacions.
El contrabaixista de Cullera ha sigut beneficiari de beques de continuació i perfeccionament del Govern d’Aragó, Ibercaja i l’IVM, i ha rebut el primer premi en el XIII Concurs Diputació de Toledo per a Instruments de Corda, a més de ser finalista en el VII Premi Internacional d’Interpretació Amics de la Música d’Alcoi.
El contrabaixista ha tocat també amb orquestres professionals com les de Cadaqués i València, les simfòniques de Castelló i Navarra, i ha col·laborat, entre altres formacions, amb el Grup Instrumental de València, el Col·legi Instrumental de València, Alephcamerata, Camerata Aragó, Sinergia Acoble, Shubertiade, Ensemble XVIII, l’Orquestra típica de Tangos, l’Orquestra Internacional de Madrid o l’Orquestra de l’Accademia Neue Musik (Bozen, Itàlia).
Com a solista ha donat nombrosos recitals per Espanya i ha interpretat el Concert en la major de Domenico Dragonetti amb l’Orquestra Simfònica de Castelló en l’Auditori d’eixa ciutat; el Divertimento concertant de Nino Rota amb l’Orquestra de València en l’Auditori Nacional de Música (Madrid), i Klang Mur I per a flauta, contrabaix i ensemble, de Mauricio Sotelo, amb José María Ferriz i el Grup Instrumental de València.

En 2010 i 2011 va exercir de professor assistent en el Conservatori Superior d’Aragó, i des de 2010 col·labora regularment amb l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya.

MIREIA CASTELLÓ, PIANO

Mireia Castelló (Cullera, 1989) va obtindre el títol superior en l’especialitat de piano, amb les màximes qualificacions, en el Conservatori del Liceu de Barcelona i ha sigut guanyadora de diversos concursos de jóvens intèrprets.
L’any 2007 Mireia va entrar com a pianista titular en la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i en 2008 va col·laborar amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya. Ha impartit classes de piano i llenguatge musical en l’escola de música A Tempo de Barcelona i en l’escola de música Aurora de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada