dilluns, 26 de novembre del 2012

AHIR VA TINDRE LLOC LA TERCERA ETAPA DE LA “RUTA DELS MONESTIRS-EL PAS DEL POBRE”


Ahir Diumenge es va celebrar la tercera etapa de la quinta edició de la “Ruta dels Monestirs- el Pas del Pobre”. El grup d’excursionistes va partir a les 7 hores del matí d’Alzira i, amb les primeres llums del sol despuntant a esquena de la formidable silueta del pic de la Safor, van iniciar esta llarga jornada que enllaça el Convent del Corpus Christi de Llutxent amb el de Santa Maria de la Valldigna, a Simat.


Des de les mateixes portes de l’antic convent Dominic, la comitiva va iniciar el trajecte serpentejant per les faldes del Mont Sant, passant davall els murs del guardià de la vall, el Castell de Xío, un dels protagonistes de la història d’este paratge, amb la cèlebre batalla que va donar lloc en el Mont Sant al “Miracle dels corporals” que es conserven a Daroca i, l’explicació del qual, es va realitzar en la visita a l’Ermita de la Consolació en la segona etapa.
Després de l’alba, un esplèndid dia va acompanyar els senderistes, permetent-los arribar a la veïna localitat de Pinet a l’hora de l’esmorzar. Després del descans i després de segellar els credencials del pas per esta població, es va reprendre la marxa, ascendint el tram més dificultós de l’etapa, fins a coronar el massís del Buixcarró. A poc a poc, la comitiva va anar guanyant terreny per la sinuosa senda fins a aconseguir els altiplans d’esta serra, i enllaçar amb les àmplies pistes forestals que ho travessen. Quasi sense esforç, els quilòmetres anaven deixant-se arrere, abandonant la comarca de la Vall d’Albaida, per a entrar en la comarca de la Safor. Les cimes del Penyalba i del Montdúber, eren els indicadors del nou paisatge que s’obria davant dels excursionistes. Després d’una pronunciada baixada, un breu descans per a reagrupar-se mentres es donava un glop d’aigua fresca de la Font de Benita, pròxima al Pou de Neu.
A l’entrada de Barx, l’alcaldessa Maria Hernándis acompanyada de la regidora de Cultura, Ester Vidal, van rebre als excursionistes, acompanyats per Rafael Fita, regidor de Turisme. Els van felicitar per participar en esta activitat i va animar a l’Ajuntament d’Alzira a continuar amb esta iniciativa que permet mantindre uns llaços d’unió entre els municipis que componen la Ruta dels Monestirs.
En este enclavament de la Valldigna, es va procedir a descansar per a afrontar l’últim tram de l’etapa. A primeres hores de la vesprada, es va iniciar el descens per l’antiga senda, recuperat pel projecte de la Ruta dels Monestirs, i que encara conserva algunes restes de l’empedrat original. En un interminable zig-zag, s’anava avançant metres, aprofitant la suavitat de les rampes per a detindre el pas i poder admirar la bella panoràmica de la Valldigna, retallada pel mar de fons. La senda s’introduïx entre bancals de tarongers i, sense abandonar-los, s’accedix a la població de Simat, destí d’esta llarga jornada muntanyenca, amb meta en les portes del Monestir de Santa Maria de la Valldigna on els excursionistes van realitzar una visita guiada.
L’alcalde de Simat, Sebastián Mahíques, va saludar a la comitiva i va obsequiar els assistents amb una bossa amb informació turística de “Els tressors de Simat”, tota una oferta de nous destins en la veïna localitat per als amants del turisme cultural.
A les 17:30 hores, van partir de tornada a Alzira, per a posar fi a esta llarga però satisfactòria jornada, una de les més atractives i sorprenents de les que componen la Ruta.
El diumenge 9 de desembre es durà a terme la quarta etapa, que eixirà a les 8:00 hores amb autobús des d’Alzira, per a concentrar-se els participants a les portes del Monestir de la Valldigna (Simat) i continuar la Ruta cap al veí convent de Santa Maria d’Aigües Vives, en el terme de Carcaixent, ja en la comarca de la Ribera Alta. Com a novetat, enguany, els propietaris serviran en les mateixes instal·lacions del monestir un menú de pelegrí per als excursionistes. Ja a la vesprada, recorregut per la Barraca d’Aigues Vives, i el plat fort del dia, que serà superar el primer tram de l’històric Pas del Pobre, que dóna nom a la Ruta, homologada per la Federació Valenciana d’Esports de Muntanya i Escalada com la Senda de Gran Recorregut GR-V 236 i finalitzar en el Paratge Natural Municipal de la Casella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada