dimecres, 31 d’octubre del 2012

JORNADA SOBRE EL FUTUR DE L’AGRICULTURA EN LA RIBERA DEL XÚQUER



El PATER (Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera) va organitzar dimarts passat 30 d’octubre una jornada informativa per a analitzar la situació i els reptes de l’agricultura a la comarca de la Ribera de Xúquer, en col·laboració amb la Mancomunitat de la Ribera Alta i les associacions agràries La Unió de Llauradors i Ramaders i AVA (Associació Valenciana d’Agricultors).
A l’acte, celebrat a l’Auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira, van assistir representants de cooperatives agrícoles, de l’administració autonòmica i municipal, de sindicats, de organitzacions empresarials i d’universitats i centres d’investigació, entre altres.
Els encarregats d’inaugurar la jornada han sigut l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, el president del Pater, Cristóbal García, el secretari general de La Unió, Ramon Mampel, i el president d’AVA, Cristóbal Aguado, que han donat pas a les ponències dels diferents experts de les universitats valencianes, de l’IVIA i de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua.
Els ponents han tractat temes com la reforma de la PAC, la situació de competència en els mercats, els cultius fruiters alternatius als tradicionals i la sostenibilitat en l’agricultura. Segons el president del Pater, Cristóbal García, és fonamental el debat i la reflexió de totes les parts implicades, que tots els actors se senten i parlen per a intentar trobar solucions als problemes del sector agrari en la nostra comarca.
Les idees més rellevants que s’han comentat en les ponències i debats són:
La necessitat de canviar una part de la producció de cítrics per cultius alternatius més competitius.
La importància d’invertir en I+D (centres d’investigació) perquè la nostra agricultura no perda terreny enfront dels productors del sud.
Fomentar els cultius ecològics i el desenvolupament sostenible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada