dilluns, 15 d’octubre del 2012

ARRANCA EL CICLE DE CONFERÈNCIES DELS XXIV PREMIS LITERARIS CIUTAT D´ALZIRA



Aquest dimarts, 16 d’octubre, els XXIV Premis Literaris Ciutat d’Alzira engeguen l’activitat cultural amb el cicle de conferències. En l’acte d’inauguració, que tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, hi intervindran representants de l’Ajuntament d’Alzira, Edicions Bromera i de la Universitat de València, entitats organitzadores de les jornades.
A continuació, es posarà en marxa el cicle amb la primera conferència, «Música en valencià. Esclat creatiu a la recerca de públic», que anirà a càrrec de Josep Vicent Frechina, escriptor i periodista especialitzat en música i cultura popular. Aquesta ponència analitzarà el moment excepcional que viu la música en valencià actualment, tot i que sovint resulta invisible en els mitjans de comunicació.
Aquest és l’inici del XVIII Cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira que, amb el títol «Espectacle, ciència i literatura: la necessitat de viure en cultura», ens convida a capbussar-nos en el món de l’espectacle i de la literatura (amb una atenció especial a la música en valencià, a Vicent Andrés Estellés i a Francesc Palanca i Roca), així com a reflexionar sobre els aliments transgènics i algunes fites històriques de la medicina, entre altres qüestions que trobareu al programa complet.
Així, el dijous, 18 d’octubre, la segona jornada de la setmana de la música i la poesia, estarà dedicada a Vicent Andrés Estellés, a propòsit de l’Any Estellés, una iniciativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a difondre l’obra i la figura d’aquest gran poeta valencià a propòsit de la commemoració del vinté aniversari de la seua mort.
En les sessions següents i fins el 8 de novembre, hi participaran també el professor Ferran Suay, amb un taller molt pràctic sobre la nostra conducta lingüística en el dia a dia; José María Seguí Simarro, especialista en biotecnologia, que desmitificarà algunes falses creences dels aliments transgènics; Josep Lluís Barona, expert en sanitat internacional, explicarà els inicis de la sanitat pública; l’historiador Aurelià J. Lairón recordarà la figura de Francesc Palanca i Roca; mentre que la cloenda correrà a càrrec dels músics Joan Amèric, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Alfons Olmo, que analitzaran els reptes actuals de la música en valencià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada