dilluns, 15 d’octubre del 2012

CULLERA PROMOU EL CONSUM DE PEIX FRESC EN LA IV JORNADA GASTRONÒMICA MARINERA



                                                                                                                            FOTO: JORDI PIRIS

Cullera va celebrar per quart any consecutiu diumenge passat, la seua Jornada Gastronòmica Marinera davant de la llotja i port pesquer de la localitat.
Prop de 1500 persones van acudir a la celebració en què es van servir 40 paelles a més d’uns 600 quilos de peix fregit
Per a la realització de les paelles aquesta IV jornada va comptar amb 160 quilos de la nova varietat d’arròs Senyorial de Cullera. L’arròs Senyorial ( varietat albufera ), cultivat als arrossars de Cullera, és de gra redó, perlat i cristal·lí i té la qualitat de ser resistent al procés de cocció per la qual cosa queda  sencer, solt i homogeni.
La jornada va comptar, a més d’autoritats locals, amb la presència de la consellera d’Agricultura Pesca, Alimentació i Aigua, Maritina Hernández, juntament amb el president de la Confraria de Pescadors de Cullera, Vicente Pérez.
Maritina Hernández ha subratllat l’oportunitat de la iniciativa per a posar en valor el sector pesquer local i promoure el consum de peix fresc.
La Consellera s’ha referit a la rica gastronomia basada en els productes del mar que és característica de la Comunitat Valenciana i al potencial de Cullera com a destinació turística, dos factors que contribuïxen a difondre les excel·lències del peix i el marisc que oferix, en aquest cas, la confraria de pescadors de la localitat de la Ribera.
Maritina Hernández ha recordat que, per mitjà d’accions com aquesta, es perseguix un increment del consum de peix fresc, que aporta un benefici des del punt de vista econòmic ja que activa un sector productiu com és la pesca.
L’esdeveniment ha sigut organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cullera i la Confraria de Pescadors de Cullera i ha comptat amb el suport del Pla de Dinamització del Producte Turístic de Cullera, la Diputació Provincial del València i la Conselleria de Agricultura, pesca i alimentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada