divendres, 7 de setembre del 2012

L’AJUNTAMENT DE BENIFAIÓ CEDIX GRATUÏTAMENT EL NOU CENTRE DE DIA PER A L’ASSOCIACIÓ D’ALZHEIMER


L’alcaldessa de Benifaió Amparo Arcís i la presidenta d’AFABALS ( Associacióde familiars d’Alzheimer ) s’han reunit hui en les noves instal·lacions del Centre de Dia de Benifaió per a ultimar la cessió d’aquest reformat edifici a l’entitat.
Durant els primers dies del mes de setembre voluntaris de l’associació estan duent a terme el trasllat de material des de l’antic centre fins a la nova ubicació, l’antic Escorxador Municipal ara convertit en un Centre de Dia després de les obres dutes a terme en 2010 incloses en el Fons Estatal d’Inversió Local.
Les obres d’aquest edifici van consistir en l’adequació i posada en valor d’aquest emblemàtic local a través d’una sèrie d’actuacions adequant espais existents, eliminant les barreres arquitectòniques i creant uns altres nous espais. Les parts originals de la construcció s’han mantingut, com també l’estructura original.
La presidenta d’AFABALS, Julia Alepuz ha valorat aquesta iniciativa de l’Ajuntament de “molt positiva ja que suposa un major espai i així la possibilitat d’ampliar l’oferta de places. Actualment superem la vintena de malalts i podem fins i tot  doblar l’oferta gràcies a esta cessió”.
Altres dels avantatges d’aquest nou emplaçament serà poder ampliar l’oferta a persones afectades per altres malalties com el parkinson o algun dany cerebral crònic. Els malalts tindran un major espai de menjador, neteges adaptades i una separació d’aules segons els processos de la malaltia, avantatges què mancaven en l’antiga seu.
El manteniment de l’edifici es farà de forma conjunta entre l’entitat i  l'Ajuntament. El conveni dóna seguretat a la cessió durant els pròxims 10 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada