divendres, 7 de setembre del 2012

L´EQUIP DE GOVERN D´ALMUSSAFES CRITICA QUE EL PSOE LOCAL INTENTE POLITITZAR ELS ATURATS DE LA LOCALITAT

regidora delegada d'Ocupació,
Mª Carmen Santos Juanes

Alguns dels assistents a la xarrada col·loqui que va convocar l'Associació de Desocupats d'Almussafes, entitat que encara es troba en tràmits de constitució, li han traslladat l'executiu de la localitat el seu malestar per alguns dels arguments esgrimits durant la reunió celebrada dilluns passat dia 3 al Centre Cultural. Els representants del Partit Socialista i el sindicat UGT van aprofitar l'acte per a llançar crítiques directes als grups municipals del PP i Bloc-Compromís, en coalició en el govern local, als que van titlar d'ineficaços, a més de denunciar per part del secretari local del PSPV, Antonio González, “el mal funcionament de l'Agència de Desenvolupament Local”.
Davant d'aquests arguments, l'equip de govern vol manifestar el fet que, “una vegada més el partit de l'oposició s'aprofita de la mala cojuntura econòmica que travessa el país per a realitzar demagògia i mítings polítics aprofitant-se dels veïns i veïnes d'Almussafes que, en l'actualitat, es troben en situació de desocupació”.
Tal com destaca la regidora delegada d'Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, l'equip de govern d'Almussafes té molt clara quina és la principal prioritat política en aquests moments: la millora de la situació laboral dels aturats de la nostra localitat i en aquest sentit estem treballant molt activament en l'Ajuntament d'Almussafes, a través del nostre Departament de Desenrotllament Local”. De fet, s'està elaborant des de fa uns mesos un Pla Estratègic d'Ocupació, que veurà la llum en breu i que incorpora una sèrie de mesures amb què es preveu incrementar el nombre de contractacions en el polígon industrial.
En cap moment hi ha cap paràlisi per la nostra part davant de l'índex de desocupació que existix a Almussafes en l'actualitat i que afecta un total de 744 veïns”, destaca Santos Juanes. Els contactes directes amb els Departaments de Recursos Humans de les empreses del nostre terme municipal i amb els propis gerents de les mateixes per part de l'alcalde, de la pròpia edil delegada i de les dos professionals que gestionen el Departament d'Ocupació són continus i en ells sí que s'incidix en el fet que els desocupats d'Almussafes tinguen prioritat en els processos de contractació de les empreses que s'ubiquen en els polígons industrials. “No obstant això, també és una realitat que les companyies són les que tenen l'última paraula i que en els processos de selecció la formació i capacitació professional idònia per al lloc de treball és requisit indispensable”, afig. “Per això, des que iniciàrem el nostre govern en coalició s'han realitzat nombrosos cursos de formació gratuïts i específics per al col·lectiu de parats i inclús una escola taller, un fet impensable durant les quasi dos dècades en el govern dels socialistes, que ara pretenen erigir-se com a banderers del col·lectiu de parats ”.
Per tot això, li demanem al partit de l'oposició que no utilitze als desocupats de la localitat, per a vendre les seues sigles políticament, ja que este fet no suposa cap benefici per a aquells veïns que patixen la carència d'activitat professional, els que demanden una solució viable i eficaç per a la seua situació laboral”. Des de fa un semestre, aproximadament, les contractacions en el parc industrial Rei Joan Carles I han patit una paràlisi, i es confiava que el previsible llançament del nou model C-Max impulsara la creació de nombrosos llocs de treball, a partir de la segona quinzena d'octubre. No obstant això, esta setmana la factoria Ford ha anunciat la reducció de la producció diària entre dos i tres hores durant els mesos d'octubre i novembre, així com aplicar tres dies complets de regulació d'ocupació durant eixos dos mesos com a conseqüència del descens de la venda de vehicles, un fet que afecta directament les seues companyies proveïdores.
Volem manifestar el nostre màxim suport a tots els parats d'Almussafes i a l'Associació que s'està constituint, ja que la col·laboració entre l'executiu i l'entitat pot comportar nombrosos beneficis”, conclou la regidora d'Ocupació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada