dilluns, 3 de setembre del 2012

LA UNED ALZIRA-VALÈNCIA COMENÇA LA SEUA ACTIVITAT


Hui s’han iniciat els exàmens de setembre per als alumnes d’accés a majors de 25 i 45 anys i per als d’idiomes Rus, Xinés i Francés
La UNED espera un fort creixement de matrícula per al curs 2012-2013
L’augment de taxes no superarà el 7 %

Hui han donat començament els exàmens extraordinaris de setembre per als alumnes del centre associat de la UNED València-Alzira. Les proves es desenvoluparan fins al pròxim dia 9 de setembre.
Tots els centres de la UNED a Espanya i en les seues seus de països estrangers duen a terme les mateixes proves els mateixos dies, a les mateixes hores i de les mateixes assignatures, d’acord amb unes directrius que es marquen des de Madrid.
Els primers a realitzar aquestes proves han sigut els majors de 25 i de 45 anys que aspiren a obtindre una plaça universitària per al pròxim curs acadèmic. Per a aquests els exàmens es realitzen en dos sessions, la de hui, des de les 11,30h. fins a les 13,30 h. temps en què han posat a prova els seus coneixements sobre les matèria comunes, mentres que de les assignatures troncals i optatives s’examinaran el pròxim dia 8.
També han passat hui per les aules universitàries els estudiants del Centre d’Idiomes a Distància corresponents a les especialitats de Rus, Xinés i Francés.
D’aquesta manera, la UNED és la primera universitat espanyola que reprén la seua activitat després del parèntesi vacacional. No sols les dates aporten una empremta diferencial respecte a altres institucions docents. La metodologia que s’aplica per a la realització de les proves és totalment innovadora.

VALISA VIRTUAL
Els exàmens arriben a les seus de la UNED en valisa virtual, és a dir en un CD electrònic.
Mitja hora abans de l’inici de les proves s’obri el programa. Per mitjà d’una targeta electrònica es té accés a tots els exàmens de tots els alumnes que s’hi han de presentar.
En la mesura que va arribant cada alumne, passa el seu carnet pel lector òptic. D’aquesta manera li ix imprés el seu examen, amb les seues dades i el lloc de l’aula que li ha sigut atribuït per a realitzar les proves. Açò últim és  pel fet que el programa conté també el disseny físic de cada aula.
Quan l’alumne finalitza el seu examen, se segella i es firma. Prèviament a la entrega, l’estudiant l'escaneja i les seues proves arriben a Madrid en temps real. Cada una de les entregues es puja a la plataforma virtual de la UNED, a la qual l’alumne té accés i, si ho desitja, pot conéixer el resultat del seu examen en pocs minuts.
Tan sols es realitzen exàmens orals per a les proves d’idiomes i la valisa física s’usa únicament per a exàmens adaptats en paper als que acrediten una disfunció auditiva, visual o qualsevol altre tipus d’incidència.

TRIBUNAL i SEUS
Els tribunals dels exàmens de setembre tenen una doble composició. Per un costat cinc dels seus components pertanyen a la seu central de la UNED a Madrid, els que es desplacen ex professo per a aquestes proves. A ells se sumen altres sis components de les seu de València, si bé la xifra pot variar en funció del nombre d’estudiants que hagen de realitzar les proves.
A la província de València es realitzen a les seus de València i d’Alzira. No obstant això, encara que l’alumne pertanga a qualsevol dels sis centres associats valencians, no hi està obligat a realitzar els exàmens. L’estudiant pot triar lliurement la seu en què desitja dur a terme els seus exàmens, atés que són les mateixes per a tota Europa. D’aquesta manera poden presentar-se en qualsevol lloc, així com de qualsevol lloc de procedència d’Europa poden examinar-se en alguna de les seus espanyoles. L’únic requisit que ha de complir és la comunicació prèvia.
Tan sols l’alumnes d’institucions penitenciàries s’examinen en el recinte en què es troben reclosos.

NOVA AULA PER A EXÀMENS
Huí dilluns iniciaran els exàmens de setembre els alumnes de les titulacions universitàries que oferta la UNED. Per a això, la seu de València compta amb una nova aula, fruit de les obres de remodelació i condicionament del saló d’actes del complex educatiu Misericòrdia, el cost de la qual ha sigut sufragat amb fons de la pròpia institució acadèmica.
Els exàmens en la UNED continuaran al llarg de tota la setmana d’acord amb el calendari següent:

Del 3 al 7.- Exàmens de Grau, Màsters i Llicenciatures a extingir
Dia 8.- Proves d’accés a majors de 25 i 45 anys, assignatures troncals i optatives
Anglés del Centre d’Idiomes a Distància
Alumnes del torn de reserva (alumnes amb coincidència horària de proves)
Dia 9.- Reserva accés majors
Reserva idiomes

NOU CURS
El Centre Associat de la UNED Alzira-València “Francisco Tomás y Valiente”, compta actualment amb prop de 10.000 alumnes matriculats en les seues sis seus, en les quals oferix un total de 28 titulacions oficials. Aquesta institució acadèmica, que fa 40 anys que dóna servei formatiu, espera un fort creixement en el nombre d’alumnes per al pròxim curs 2012-2013.
Un dels aspectes que el nou curs planteja és la pujada de taxes universitàries marcada pel Govern. No obstant això, la política seguida per la UNED ha sigut la de no gravar el cost de la formació que impartix a causa de la situació econòmica que està travessant el país. De tal forma, que l’increment del cost dels estudis el pròxim curs no superarà el 7%.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada