dilluns, 10 de setembre de 2012

LA FESTA D´ALGEMESÍ CONQUESTA INTERNET

MUIXERANGA

La pàgina web festesalgemesi.com que ha posat en marxa l’associació L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ i MÉS ALGEMESÍ ha acomplit clarament el seu objectiu: difondre la festa a través d’internet. La pàgina es posà en funcionament l’última setmana d’agost i ha estat consultable en set idiomes: valencià, castellà, gallec, anglés, francés, italià i alemany.
Durant el quinze dies en què ha estat en funcionament ha rebut, segons informació facilitada pel servei automàtic Google Analytics, un total de de 2.876 visites, quasi totes de l’Estat Espanyol. La majoria en els últims dies, principalment a partir del moment  en què s'ha fet  publicitat per la xarxa social de facebook. Cal indicar que s'han superat les expectatives ja que esperaven com a màxim unes 2.000 o 2.500 visites. A més d’eixa majoria de visites que des d’Espanya, també  hi ha hagut visites des d’Itàlia, França, Alemanya, Estats Units, Noruega, Argentina i fins i tot Itàlia. En total s'han  rebut visites de 17 països diferents.
L’elaboració d’aquesta pàgina ha significat un gran esforç i una gran inversió d’hores, inversió que s’ha vist recompensada amb el reconeixement, per part de la gent, del treball fet.  Els orgafnitzadors de la pàgina estan planificant les millores per a l’any vinent, millores que consistiran en fer efectiva la traducció a l’èuscara i àrab, que tot i tenir-les ja, no les havienpogut incorporar per manca de temps; també s'està  col·laborant ja en la traducció al japonés i neerlandés, i s'ha previst buscar traductor per al xinés i rus. A més a més, incorporaran els passejos virtuals pels trajectes de les processons, milloraran la retransmissió i el geoposicionament...


VOLTANTS
Sobre aquest darrer aspecte els responsables de la pàgina volen agrair la col·laboració del tots els balls, els quals han participat gustosament en el serveis de geoposicionament. Però si d’una cosa estan contents és d’haver oferit la possibilitat de veure en directe l’entrada i/o eixida de les tres processons a la plaça a través del servei de vídeo en directe justin.tv, i en concret a través de la pàgina justin.tv/festesalgemesi, que ha registrat un total de 12.590 visites tal i com es pot comprovar en el comptador que incorpora. Més de 12.500 persones han vist en directe alguna entrada o eixida de la processó, i això vol dir molts més que els que la presenciaren en viu. No cal dir tampoc que aquestes xifres superen en molt les previsions més optimistes, ja que no s'esperaven més de 3.000 o 4.000 visites, de manera que la retransmissió en directe ha estat seguida pel triple de gent.
"Tenint present que l’any vinent tindrem més temps per preparar-ho i per anunciar-ho, tenim l’expectativa de, com a mínim, duplicar o triplicar el nombre de visitants. A més a més,  millorarem i reorientarem l’emissió en directe per tal que participe més gent i més càmeres en diferents punts de trajecte, així com la possibilitat de parlar amb pàgines web de l’àmbit de la cultura per tal que incorporen els dies 7 i 8 la nostra senyal.
Siga com siga l’experiència-pilot d’enguany ens ha servit per veure que la Festa d’Algemesí ha despertat un gran interès en la xarxa, i que cal continuar treballant per difondre-la a traves d’internet i oferir aquest tipus de serveis a la gent que vulga conèixer i visitar la nostra Festa" han declarat Carmel Ferragud, president de L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ i Josep Bermúdez, Portaveu de Més Algemesí                                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada