dilluns, 10 de setembre del 2012

ALGEMESÍ REP LA MAJOR AFLUÈNCIA DE VISITANTS EN LES PROCESSONS DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT


Més de 100.000 persones han seguit en directe pels carrers d’Algemesí les tres processons de la Mare de Déu de la Salut enguany.

A més, el Museu de la Festa triplica el nombre de visites els dies 7 i 8 de setembre


BASTONETS
Més de 100.000 persones han seguit en directe pels carrers d’Algemesí les tres processons de la Mare de Déu de la Salut enguany. Finalment s’han complit les previsions que ja anunciaven major afluència de públic a fi de seguir la Festa de la Mare de Déu.
CARXOFA
Més de dos mil persones han passat pel Museu de la Festa els dies 7 i 8 de setembre, la qual cosa suposa més del doble que l’any passat. De fet, la procedència ha sigut d’allò més variada i destaca la presència de dos autobusos d’anglesos,  visites de França, Alemanya i d’altres països europeus, així com japonesos i coreans.
Pel que a la Comunitat Valenciana , enguany han assistit nombrosos estudiants de les universitats de València, Elx i Alacant, alhora que s’ha produït un augment considerable de visitants de la ciutat de València.
Des de l’Ajuntament d’Algemesí s’ha destacat la normalitat en el desenvolupament de les festes i la perfecta coordinació entre la Policia Local, la Policia Nacional i Protecció Civil.

Cicle de conferències
Enguany s’han organitzat una sèrie de conferències sobre etnografia valenciana d’arrel religiosa amb motiu de les festes. Totes les conferències han tingut lloc a la Sala d’actes del Casino Lliberal i a les 20 hores.
La primera d’elles tingué lloc dilluns 10 de setembre a càrrec de Daniel Vera, llicenciat en Història de l’Art, i parlarà sobre l’evolució i la recuperació etnogràfica en el calendari festiu de Sueca.
El dimecres la historiadora Oreto Trescol és  l’encarregada de parlar de la riquesa del patrimoni cultural en la Ribera, concretament les festes de la Mare de Déu d’Oreto de l’Alcúdia. El dijous 13 de setembre serà el doctor en Teologia, Miguel Navarro, qui parle sobre la fe com a generadora d’expressions artístiques. Tancaran este cicle de conferències l’Associació Amics del Corpus de València explicaran el procés de recuperació de balls i personatges en el Corpus. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada