dilluns, 10 de setembre del 2012

ALZIRA ORGANITZA UNES JORNADES SOBRE CULTIUS ALTERNATIUS


La innovació en l’agricultura és l’eix d’aquestes jornades que se celebren durant tres dies


La Casa de la Cultura d’Alzira acollirà, els dies 17, 18 i 19 de setembre, unes Jornades sobre Cultius Alternatius, organitzades per la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alzira.
Durant tres dies, experts en la matèria, oferiran diverses alternatives als cultius tradicionals. Posaran en comú experiències i orientaran els agricultors locals amb productes desconeguts en la zona. També els informaran sobre alternatives viables per a millorar la rendibilitat de les seues terres.
El regidor d’Agricultura, Enrique Montalvá, ha destacat que: “Organitzem estes jornades amb l’objectiu de fer front a la mala situació per la qual travessa el sector, intentant donar una eixida viable i rendible als nostres camps. Anime els agricultors d’Alzira i de la comarca a participar-hi, ja que s’exposaran temes de gran interés. Volem posar a l’abast de tots, tècniques i cultius innovadors i rendibles per a evitar al màxim que es vegen obligats a abandonar els seus camps”.
Les jornades començaran el dilluns 17 de setembre, a les 19:00 hores. La primera ponència serà la titulada “Fruiters, una alternativa al cultiu de cítrics”, a càrrec de Francisco Ripoll, enginyer tècnic agrícola de la Cooperativa Copal. En aquesta es parlarà de les diferents alternatives de cultiu i la seua rendibilitat, com poden ser les granades, albercocs, caqui i nectarina, entre altres.
El segon dia de les jornades, el dimarts 18 de setembre, a les 19:00 hores, el director d’investigació i desenvolupament de l’empresa Cotevisa, Lorenzo García, serà l’encarregat de donar la conferència: “Arbres productors de fusta i biomassa”. Es parlarà de cultius energètics, possibles solucions a les terres abandonades i sobre la ‘Paulònia’.
El tercer i últim dia de les jornades, el dimecres 19 de setembre, a les 19:00 hores, la ponència anirà a càrrec d’Antonio Soler, Enginyer tècnic agrícola de la Cooperativa Alzicoop, que ens parlarà sobre: “Noves varietats de clementines” així com de les varietats Garbí i Safot.
Les persones que vulguen assistir, poden inscriure’s de manera gratuïta al departament d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alzira, a través de: agricultura@alzira.es o cridant al telèfon 96 245 92 69.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada