dimarts, 31 de juliol del 2012

ELS JOVES DE LA RIBERA RECLAMEN A LES AUTORITATS LOCALS MÉS PARTICIPACIÓ CIUTADANA I QUE ELS ESCOLTEN ABANS DE PRENDRE DECISIONS


24 joves de diferents municipis de la Ribera es van reunir ahir de vesprada a Alzira, a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta, per a tractar temes relacionats amb la sostenibilitat ambiental i proposar solucions. Aquest encontre està emmarcat dins del projecte europeu Sustainable Future, del programa Youth in Action, en el qual participa el Consorci de la Ribera (format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa) i que té com a objectiu principal fomentar la participació dels joves de la Ribera en la implementació de l’Agenda 21 Local dels seus municipis. L’activitat d’ahir va consistir en l’anàlisi i debat dels principals problemes que afecten els pobles de la Ribera en matèria de mobilitat sostenible, participació ciutadana i protecció del medi ambient. Els joves van participar en tres taules redones moderades per tècnics de la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Agència Energètica de la Ribera i van proposar mesures com la millora del transport públic, la promoció de les energies renovables i la potenciació de la participació ciutadana. En aquest sentit reclamaren més atenció per part de les administracions locals i que els tinguen més en compte i els escolten a l’hora de prendre decisions que els afecten directament.
El president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Baptiste Ferrando, en representació del Consorci de la Ribera, va presentar l’acte i va destacar la importància de que els joves s’organitzen i intervinguen en les polítiques locals perquè són ells els que en un futur decidiran el nostre model de societat. Batiste també va destacar la importància del projecte europeu Sustainable Future perquè familiaritzen els joves en els processos de democràcia participativa.
Els problemes detectats i les conclusions obtingudes en les diferents taules redones formades pels joves de la Ribera es traslladaran a les Agendes 21 locals en les properes reunions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada