dilluns, 30 de juliol del 2012

ALZIRA REP UNA SUBVENCIÓ DE L’AGÈNCIA VALENCIANA DE TURISME


L’AVT ha concedit a l’Ajuntament d’Alzira una subvenció de 21.000 euros per a l’adequació de recursos turístics.

La regidoria de Turisme va sol·licitar una ajuda per a l’adequació dels recursos turístics del Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, a fi de procedir a actualitzar i completar la informació i la senyalització dels dos paratges per mitjà de la instal·lació de panells informatius i senyals.
D’aquesta manera es pretén ampliar i millorar la informació de les diferents sendes homologades que transcorren per l’interior d’aquestes emblemàtiques valls, amb la instal·lació de pals d’ubicació i direcció dels elements naturals i culturals d’aquest Paratge Natural Municipal, per mitjà de panells explicatius.
A la tardor s’espera un increment d’excursionistes a causa dels greus incendis que han destruït gran part de la nostra geografia. Açò suposarà un considerable increment de visitants que poden, a falta d’altres espais, dirigir-se a aquesta zona, la qual cosa pot produir a curt termini, un efecte contraproduent. Per tot això es fa més necessari, si és possible, informar de l’ús adequat dels recurso que  respecten les normes de visita i faciliten l’accés a la xarxa de sendes que, sense danyar el medi ambient, permet recórrer-los de forma agradable i segura.
Les regidories de Turisme i de Medi Ambient, van a coordinar-se per a evitar en la mesura que siga possible que un ús incorrecte dels recursos naturals i culturals puguen danyar-los irreparablement.
Les sendes que transcorren íntegrament o en part pel Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella són:

La Murta:
SL-CV 81 Senda Botànica
SL-CV 82 Senda Històrica
PR-CV 334 Creu del Cardenal
PR-CV 335 Cavall Bernat
GR-236 Ruta dels Monestirs-Pas del Pobre


La Casella
PR-CV 303 D’Alzira a la Casella
PR-CV 304 Pic de la Ratlla
GR-236 Ruta dels Monestirs-Pas del Pobre

A més, pel Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella discorre part del traçat del primer itinerari eqüestre d’Espanya (Itinerari Eqüestre Ruta dels Monestirs IE-001), homologat per la Real Federació Hípica Espanyola (RFHE), així com l’itinerari BTT anomenat Ruta de Monestirs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada