dimecres, 13 de juny del 2012

MÉS ALGEMESÍ DENUNCIA EL LAMENTABLE ESTAT DE LA BARANA DEL RIU MAGRE QUE REPRESENTA UN PERILL PER ALS XIQUETS



                                                                                                           Foto:Raül Sanchis
MÉS ALGEMESÍ considera lamentable i perillosa la situació de la barana del riu Magre en la part del camí de Berca, i que va des de la passarel·la· dels Maristes fins més enllà del la intersecció del camí Algoleja.
Aquesta barana, que ja de per si es perillosa perquè no impedeix que cap xiquet o xiqueta puga caure al llit del riu és, a més a més, inexistent en molts punts del riu, i especialment en aquells on hi ha una xicoteta arbreda.
Cal tenir en compte que el camí de Berca, a l’altra banda del riu Magre, és utilitzat a diari per desenes de persones que el fan servir per córrer, anar amb bicicleta, caminar i o passejar fins arribar a l’a desembocadura del Magre al Xúquer. Sovint aquest trajecte el fan famílies amb xiquets i xiquetes menuts.
Tant per actes vandàlics injustificats com per efectes del pas del temps la barana no es troba en molts trams en condicions adequades.
No obstant això, el pitjor no és la seua ineficàcia per a aquesta qüestió, sinó que en determinats punts falten trams sencers d’aquesta barana. Especialment falten en la xicoteta arbreda de moreres que hi ha en la corba que hi ha abans de la intersecció d’aquest camí amb el camí d’Algoleja.

                                                                     Foto: Raül Sanchis
Més Algemesí entén que aquest camí, tan transitat i que està funcionant com una autèntica via verda ha d’estar millor arreglat, i ha de tenir unes mínimes condicions de seguretat, condicions que passa per reparar i substituir la barana d’aquesta part del riu, i especialment la que es troba davant d’aquest xicoteta arbreda.
Segons el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez, “resulta increïble que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que tan estricta és per determinades coses, i qui entenem que és qui té la competència d’aquesta qüestió, no haja actuat fa temps”. Bermúdez considera lamentable l’estat d’autèntic abandó d’aquesta barana, ja que són les pròpies administracions, tant la municipal com l’estatal les que deurien de fixar-se i impedir aquesta situació que ve de lluny.
El portaveu municipal considera que aquesta arbreda està infrautilitzada i que perfectament podria fer-se servir com una xicoteta àrea de descans netejant-la i instal·lant-hi uns quants bancs i taules de pedra o d’altre material antivandàlic, i dotant-la, com no, de papereres i contenidors.
Més Algemesí, després de la denúncia sobre aquesta qüestió feta per un conciutadà, portarà a les comissions, i si s’escau al plenari, aquesta qüestió per tal que la Confederació -o qui corresponga- no sols repare la barana, sinó que a ser possible, la canvie i la millore. També demanarem que la Confederació i l’Ajuntament col·laboren conjuntament i convertisquen aquesta arbreda de moreres en una xicoteta àrea de descans que puga ser aprofitada per tots els ciutadans




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada