dijous, 21 de juny del 2012

GASPAR: “ÉS DE JUSTÍCIA EXIGIR ELS DINERS QUE ENS CORRESPONEN I LA DIPUTACIÓ HA PERDUT L’OPORTUNITAT DE DONAR EXEMPLE”


Rus ha rebutjat emprendre accions legals contra la Generalitat davant de l’impagament dels més de 22 milions d’euros que deu i dels interessos que poden ascendir a 1,5 milions anuals


El portaveu socialista a la Diputació de València, Toni Gaspar, ha afirmat que “és de justícia exigir els diners que ens corresponen i esta corporació ha perdut hui l’oportunitat de donar exemple com a Ajuntament d’ajuntaments”. D’aquesta manera, s’ha referit el responsable socialista davant de la negativa de l’equip de govern del PP i del seu president Alfonso Rus d’exercir les accions judicials necessàries contra la Generalitat per l’impagament dels més de 22 milions d’euros que deu i reclamar-li també els interessos, danys i perjuís ocasionats”. No obstant això, el PP ha rebutjat la proposta al·legant a l’esperit constitucional de col·laboració entre administracions públiques.

El responsable socialista a la Diputació ha lamentat que la Generalitat “no sols no ha pagat ni un euro del deute, sinó que dels 13 milions d’euros d’ingressos que havia de transferir a la Diputació en 2011, només ha pagat un 0’96%”, és a dir, 124.000 euros, tal com consta en l’execució pressupostària. En aquest sentit, Gaspar també ha recordat que el passat mes de febrer el grup socialista va presentar una moció per a reclamar el deute del Consell amb la corporació provincial que ascendix a 22.631.302 euros, no obstant això, “tampoc han pagat ni un euro” i “davant de la inacció del Govern de Fabra, ens hem vist obligats a presentar esta proposta per a reclamar el que és just”.

Finalment, Gaspar ha destacat que els ajuntaments estan pagant també, en els seus plans d’ajust, els interessos dels préstecs que han sol·licitat pels diners que els deu la Generalitat. Per això, el responsable socialista ha assenyalat que la Diputació, com a Ajuntament d’ajuntaments, tenia l’oportunitat de “donar exemple” i “reclamar el que és de justícia” ja que, segons ha advertit, els interessos dels 22 milions d’euros de deute poden ascendir a quasi 1,5 milions anuals. Uns diners que, per a Gaspar, “es podia utilitzar per a invertir en els municipis d’esta província que estan asfixiats econòmicament”.

RECOLZAMENT A LES  POBLACIONS AFECTADES INCENDIS
D’altra banda, abans d’iniciar el ple el portaveu socialista ha volgut manifestar el suport del seu grup a tots els municipis afectats pels incendis de l’última setmana. Així, ha mostrat el seu suport als pobles de Llocnou de Sant Jeroni, Villalonga, Terrateig, Ador, Castellonet de la Conquesta, Alfauir, Montichelvo; així com també als municipis de Chelva, Benagéber, Tuéjar o Sinarcas perquè en este mes han patit uns “incendis devastadors”. A més, ha agraït a tots els servidors públics, molts treballadors de la Diputació, com els brigadistes i els bombers, que “han treballat i lluitat per extingir estos focs”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada