dijous, 21 de juny del 2012

NOVA EDICIÓ DEL PROJECTE RIU A ALGEMESÍ


El director general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, Manuel Escolano, l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont i el Director del CSISP, Andrés Moya Simarro, acompanyats pel director de Salut Pública d’Alzira, Rosendo Sanz i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Algemesí, Vicenta Castell, han signat aquest matí una nova edició del projecte RIU.

Aquest projecte se centra a formar agents de salut de base comunitària per a la promoció de la salut en barris amb una alta vulnerabilitat social, com el barri del Raval a Algemesí, una zona amb pluralitat ètnica o distanciament entre cultures.
A través d’aquest projecte es busca constituir i capacitar grups de persones de distintes cultures com a agents de salut de base comunitària perquè implementen accions grupals i individuals de mediació per a la promoció de la salut, l’accés adequat als serveis sanitaris, salut sexual i reproductiva, prevenció d’embarassos no desitjats, infeccions de transmissió sexual, promoció de salut maternoinfantil, etc.
Els bons resultats d’edicions anteriors i el treball continuat deixen veure la importància que té impartir una nodrida informació sanitària i un coneixement real dels recursos sanitaris en determinats col·lectius. Per això des de la regidoria de Sanitat i Benestar Social de l’Ajuntament d’Algemesí continuarem col·laborant amb aquest tipus de projectes perquè es continue treballant i avançant en aquestes matèries com ha fet projecte RIU fins ara” explica el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Enrique Ballester.

Projecte RIU és un treball que es du a terme a Algemesí des de fa més de 5 anys com a ciutat pionera en aquest tipus d’iniciatives i en el qual es capacita a la població mateix per a combatre desigualtats socials i promoure la salut i l’accés adequat als serveis sanitaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada