dimarts, 8 de maig del 2012

MÉS ALGEMESÍ ACONSEGUEIX QUE ES PRESENTEN 15 ESMENES SOBRE EL NOSTRE POBLE AL CONGRÉS


MÉS ALGEMESÍ és un plataforma política local. No obstant això, la seua acció política no se circumscriu a l’àmbit local, sinó que sap que per defensar els interessos d’Algemesí cal fer política també a tots els nivells. És per això que igual que féu en els pressupostos anteriors, MÉS ALGEMESÍ ha fet les gestions oportunes per tal que les necessitats d'Algemesí puguen estar reflectides als Pressupostos Generals de l’Estat.
En els pressupostos anteriors aquestes necessitats les canalitzaren a través dels diputats d’Esquerra Republicana. En aquesta legislatura ho faran a través de dues vies, del diputat de Compromís i a través dels d’Esquerra Republicana.
Per això les dues formacions presentaran le propostes d'una sèrie de necessitats d'Algemesí de la comarca concretant-se en una sèrie d’esmenes que a hores d’ara han de votar-se al Congrés.
Compromís ha presentat 7 esmenes sobre Algemesí, és a dir, un 10% de les esmenes que ha presentat (72).
Esquerra Republicana n’ha presentat 8 concretes sobre Algemesí –les mateixes i un altra nova-, més altres 3 destinades a ajudes i exempcions als llauradors de la Ribera. Algemesí té doncs una doble oportunitat de veure’s afavorida en aquests pressupostos,  ja que les esmenes sobre aquest municipi es votaran quasi totes dues vegades.
En total són 11 les propostes d’esmenes proposades per MÉS ALGEMESÍ i són 11 les propostes concretes que el Congrés dels Diputats debatran.
MÉS ALGEMESÍ ha estat l’únic grup municipal en portar les necessitats d’Algemesí al Congrés dels Diputats, tot i ser el grup que no té representació directa al Congrés. Ha estat la la voluntat de treballar per Algemesí la que  ha fet moure a aquesta formació política . En les 15 esmenes sobre Algemesí hem reclamant:
-La construcció de la rodona del camí de la creueta (esmenes 47 i 228)
-La construcció d’una nova escola infantil de primer cicle (esmenes 24 i 227)
-l’Acabament de la circumvalació d’Algemesí pel sud-est i la construcció d’un nou pont sobre el magre (esmenes 46 i 233)
-La construcció d’una residència per a la tercera edat (esmena 214)
-La creació d’un Centre d’Estudis Superiors sobre la Festa de la Mare de Déu (esmenes 26 i 249)
-Un estudi tècnic sobre el soterrament de les vies (esmenes 48 i 230)
-El trasllat del peatge d’entrada/eixida de l’AP-7 d’Algemesí 5 km al sud (esmenes 49 i 229)
-l’Acabament de les obres per reg a degoteig en els sectors iniciats però incomplets (esmenes 68 i 234)
A aquestes esmenes cal afegir-hi les tres que s'han  presentat sobre les ajudes als agricultors de La Ribera (225, 235 i 236), presentades per Esquerra Republicana a petició de Més Algemesí, i que sol·liciten ajuda per a les gelades, una línia de crèdit per a la replantació de cultius i un altra per a combatre les plagues hortofrutícoles.
MÉS ALGEMESÍ ha fet la seua feina i agraeix a les formacions polítiques proposants que hagen recollit les seues propostes  i les hagen presentat. Gràcies a elles Algemesí és possiblement un dels pobles valencians més presents als pressupostos. A títol d’exemple cal informar que sols Sueca té un nombre semblant d’esmenes (11), i Gandia en té 3. Alzira Carcaixent o Xàtiva no en tenen cap.
Ara doncs és el moment que els regidors i regidores de totes les forces polítiques presents a l’Ajuntament contacten amb els seus grups parlamentaris respectius per tal de defensar els interessos d’Algemesí.  Si s'aproven , tal i com espera Més Algemesí, moltes d’aquestes esmenes, l’èxit seria no d’un grup polític sinó de tots.
Més Algemesí ha fet una crida especial al Patit Popular que és qui té la majoria al Parlament, i una crida a l’agrupació municipal d’Algemesí per tal que faça pressió perquè tinguen present almenys alguna de les propostes necsssàries per al bon desenviolupament del municipi i la comarca.
Els ciutadans d’Algemesí no entendrien que aquells a qui han votat majoritàriament en les eleccions estatals després s’oblidaren d’ells votant en contra de totes aquestes necessitats locals.
Si no s'aprova cap esmena significaria que el Partit Popular, a qui Algemesí ha atorgat la confiança, gira l’esquena als seus votants i a tots els ciutadans d’Algemesí. Ha afirmat Josep Bermúdez, portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada