dilluns, 28 de maig del 2012

ELS SOCIALISTES DE LA RIBERA PRESENTARAN MOCIONS EN AJUNTAMENTS DE LA COMARCA PERQUÈ L’ESGLÉSIA CATÒLICA PAGUE L’IBI D’IMMOBLES NO DESTINATS AL CULTE


Fernando Pascual

El responsable socialista de l’Àrea d’Organització i Comunicació de la Ribera Alta, Fernando Pascual, manifesta que aconseguir que paguen l’IBI, els béns immobles,  propietat de les confessions religioses, l’ús dels quals no estiga destinat al culte és l’objectiu de la moció que els socialistes impulsaran a tots els ajuntaments de la comarca.

Pascual afirma que aquesta iniciativa busca que els esforços que tots estem fent, per a lluitar contra la crisi, també siguen compartits per les confessions religioses, especialment per l’Església Catòlica propietària de molts immobles.

Segons Pascual actualment, l’Església Catòlica està exempta de tributar per l’IBI arran del Concordat amb la Santa Seu (1979), i les confessions jueva, protestant i musulmana també ho estan a través dels respectius Acords de Cooperació (1992). Aquests beneficis fiscals totals o permanents, arreplegats al seu torn en la vigent Llei d’Hisendes Locals, s’apliquen a temples i llocs de culte, dependències o edificis annexos destinats a l’activitat pastoral o assistència religiosa, locals destinats a oficines, cases i convents d’ordes i congregacions religioses.
El dirigent socialista considera que aquesta exempció legal, que només està referida a les finalitats vinculades al culte, ha de ser revisada, ja que se n'ha realitzat una aplicació extensiva a béns immobles no vinculats al culte i no estipulats per la llei vigent com ara pisos.
Segons Pascual els socialistes apostem per una legislació que evite privilegis i discriminacions per raó de conviccions i creences especialment en l’actual situació de crisi econòmica que està afectant el nostre país i que cada vegada patixen més ciutadans.
El responsable socialista manifesta que les declaracions per part de l’Església Catòlica en el sentit que el pagament de l’IBI pot afectar altres accions com la que desenvolupa Cáritas, estan fora de lloc ja que el que han de fer els dirigents d’aquesta religió és no amenaçar en nom de Cáritas, a la qual els socialistes reconeixem el treball diari que presten a milers de ciutadans.
Pascual ha recordat que són precisament els impostos de tots els ciutadans els que, a través de les subvencions d’Ajuntaments i comunitats autònomes, permeten a Cáritas fer la magnífica tasca que fan i el que ha de dir l’Església Catòlica és quant ha posat en els últims anys al pressupost de Cáritas, perquè potser ens emportem una sorpresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada