divendres, 13 d’abril del 2012

ALGEMESÍ ESTRENA EL MIRACLE DE SANT VICENT.

Algemesí es prepara un any més per a celebrar la festa del Sant Patró de la Comunitat Valenciana.
Els actes institucionals organitzats per La Basílica de Sant Jaume, la confraria de Sant Vicent Ferrer i l’Ajuntament d’Algemesí, donaran inici aquest cap de setmana i s’estendran fins al 7 de maig de 2012, amb la celebració popular que organitzen els veïns del Carrer de Sant Vicent del municipi.
Serà dissabte que ve, 14 d’abril, a les 19.15 hores, quan es realitzarà la tradicional romeria des de la Basílica de Sant Jaume fins a l’antic convent dels dominics, el Convent de Sant Vicent i actual seu del Museu Valencià de la Festa.
El claustre del convent rebrà la imatge del sant i estrenarà el “miracle de la burreta, de l’autor local Joan Fermín Terol, i que se centra en el paper que va exercir el sant en el Comprís de Casp del que es complixen 600 anys.
L’escenificació dels miracles de Sant Vicent, habitual als carrers i places de la ciutat de València i d’algunes poblacions de la comarca de l’Horta, va ser recuperada a Algemesí fa uns quants anys amb l’escenificació del Miracle, obra de l’autor i periodista d’Algemesí Martí Domínguez.
Enguany, la Confraria i la Basílica de Sant Jaume han ampliat els actes commemoratius, que s’iniciaran el dissabte 14 d’abril a les 11 del matí en la Basílica on els “Fotoaficionats” d’Algemesí realitzaran un ampli reportatge fotogràfic de la imatge de Sant Vicent i els preparatius de la festa.
Les celebracions culminaran amb la festa organitzada pels veïns del Carrer de Sant Vicent, amb la realització de diferents actes lúdics i religiosos, entre els quals destaquen el concurs de paelles, les cercaviles, la processó i el sopar de germandat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada