divendres, 23 de març del 2012

LA GENERALITAT DEU MÉS DE 22 MILIONS D'EUROS EN AJUDES AL CAMP

Compromís per l´Alcudia presenta una moció per exigir el seu pagament

En la moció presentada es demana a l'Ajuntament que s'inste al Consell de la Generalitat Valenciana  perquè liquide urgentment els deutes pendents corresponents a les ajudes concedides als agricultors durant els anys 2010 i 2011.

El sector agrari valencià no és aliè a l'actual situació econòmica i per tant, necessita suport i incentius per part de les administracions públiques per aconseguir una reactivació d'aquesta activitat vital per a l'economia valenciana, tant des del punt de vista social com econòmic ja que és un sector que contribueix de forma important al PIB valencià i a la generació de llocs de treball.
Paco Sanz
Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia considera que als productors agraris valencians, a més de les gelades, la crisi de preus, la falta de transparència en la formació de preus, el poder de la gran distribució comercial, la falta de relleu generacional, etc., han de sumar-li els diners que l'administració valenciana els deu com a conseqüència de les subvencions de les quals són beneficiaris.
Aquest deute de l'administració amb els agricultors i ramaders valencians els està provocant una perduda de liquidesa que els està fent menys competitius, ja que no poden invertir en les seues explotacions i sumat a la falta de finançament per part de les entitats financeres, està provocant l'abandó de moltes explotacions al no ser rendibles.
A més la Conselleria d'Agricultura presenta uns pressupostos any rere any inferiors. L'any 2001 el pressupost representava el 4,77% del global de la Generalitat. A partir d'aquest any ha anat disminuint fins a arribar al 2,27% als pressupostos de 2012, evidenciant una reducció de la importància agrària pel Consell del 55,41% en els últims dotze anys. En conseqüència existeixen menys recursos per fer totes les polítiques agràries que hi ha transferides i de les quals, segons l'Estatut d'Autonomia, tenim totes les competències. Un exemple d'aquestes retallades és que aquest any no estan tancades les ajudes per a la millora de les explotacions que són bàsiques per millorar la competitivitat.
Actualment, existeixen ajudes pendents de pagar als agricultors i ramaders per part de la Generalitat per un import de 22.338.443 euros que corresponen als següents línies d'ajudes: Noves tecnologies i Pla Renove en Maquinària Agrícola, Lluita contra el Virus de la Sharka, Reconversió de Cítrics, Pedregada de maig de 2010 al Vinalopó i Baix Segura i Efecte de les pluges persistents en el caqui, Millora competitivitat granja i Foment i manteniment d'activitat apícola. Totes aquestes ajudes estan pendents de pagar als seus legítims beneficiaris des de l'any 2010, fins i tot alguna des del 2009.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada