divendres, 23 de març del 2012

ALMUSSAFES REDUÏX EL IAE A LES EMPRESES DELS POLIGONS INDUSTRIALS



Un centenar de companyies, entre les que també es troba Ford, abonaran un coeficient menor del IAE en el pròxim exercici pressupostari

Durant la sessió plenària ordinària, celebrada el passat dia 1 de març, l'Ajuntament d'Almussafes va adoptar l'acord de modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). La proposta suposa una reducció del coeficient aplicat a l'impost del 3 al 2.73 per a les empreses de categoria fiscal 1, emplaçades totes elles en els polígons industrials de la població. Amb esta mesura, que s'aplicarà a partir de l'1 de gener de l'any que ve 2013, el consistori municipal aposta pel foment de l'ocupació.

El consistori d'Almussafes en esta ocasió ha valorat la necessitat d´avançar la proposta de reducció del coeficient del IAE que s'aplicarà en el pròxim exercici pressupostari. “La llei ens empara en este sentit, ja que no establix una data concreta d'aprovació de les normatives tributàries, i hem considerat que adoptar este acord precisament en l'actual situació, pot beneficiar en gran manera a la generació d'ocupació en els pròxims mesos”, explica l'alcalde i regidor d'Hisenda, Albert Girona.

De fet, la proposta de rebaixar el coeficient del 3 al 2.73 en les dos zones industrials d'Almussafes ha partit conjuntament de les regidories d'Ocupació i Hisenda, els regidors delegats de les quals han apostat per crear un nou escenari tributari, pensant en la previsible reactivació econòmica que s'espera es genere en Ford i en el parc industrial Joan Carles I, a partir del pròxim mes de setembre, amb el llançament dels nous models.
La mesura beneficiarà a un centenar d'empreses, catalogades en la categoria fiscal número 1, ja que l'Ajuntament d'Almussafes manté en la categoria 2 a les xicotetes empreses situades dins del nucli urbana i contornada, situant-se estes últimes en un coeficient de l'1, a què no se li ha aplicat cap variació per a l'any que ve.

Considerem que l'índex tributari que apliquem al IAE és un dels més econòmics si ho comparem amb altres municipis valencians, com Riba-roja, Manises, Paterna i Alzira, que també compten amb polígons industrials punters i dotats d'una gran activitat i que mantenen coeficients que oscil·len entre el 3 i el 3.80”, afig Girona.

Esta és una de les mesures del paquet d'accions que s'estan desenrotllant per a generar una política activa d'ocupació en la població. Estretament relacionada amb esta qüestió, el passat mes de febrer, l'ajuntament va presentar una moció conjunta per a adoptar mesures en defensa de l'autonomia local enfront de les mesures urgents en matèria pressupostària, financera i tributària, dictades pel Govern de la nació el passat 30 de desembre, que obliguen a l'increment del 4% de l'impost de béns immobles dels veïns de la població.

L'acord, aprovat per unanimitat, durant la el ple ordinari del passat mes de febrer, contemplava el plantejament davant del Tribunal Constitucional d'un conflicte de competència enfront del RDL 20/2011, de 30 de desembre, per la vulneració de l'autonomia municipal i per a això sol·licitava l'assistència de la Federació Espanyola de Municipis i províncies.

Alternativament a esta mesura, el consistori d'Almussafes es va comprometre formalment davant de la ciutadania a què els ingressos superiors derivats de l'aplicació del Reial Decret Llei, pel concepte d'IBI, es destinaren al foment d'ocupació en el municipi. A estos efectes, l'Agència de Desenrotllament Local ja està treballant en l'elaboració d'un Pla Estratègic per al Foment de l'Ocupació en la localitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada