dimecres, 14 de març del 2012

LA COMISSIÓ EUROPEA RENOVA LA PARTICIPACIÓ D'ALZIRA EN EL PROGRAMA “ERASMUS PER A JÓVENS EMPRENEDORS”

La Comissió Europea ha renovat a l’Ajuntament d’Alzira com a integrant de l'organització del programa “Erasmus per a Jóvens Emprenedors”. Un programa que permet l’intercanvi d’empresaris i emprenedors amb l’objectiu d’estimular la iniciativa empresarial, la competitivitat, la internacionalització i el creixement de les PYME’s a la Unió Europea, tant en la seua fase inicial com per a les PIMES més establides.
Amb aquesta renovació, l’Ajuntament d’Alzira continuarà participant com a Organització Intermediària fins a novembre de 2013, tramitant sol·licituds d’emprenedors de la nostra comarca que desitgen viatjar a l’estranger per a formar-se i empresaris de la ciutat que vulguen acollir a nous emprenedors europeus.
Alzira participa en el programa a través d’IDEA (Agència de Desenvolupament Local), on s’oferix informació gratuïta i assessorament sobre el programa i com poder participar-hi.
Al ser l’única entitat de la Comunitat Valenciana que participava en el programa, diverses institucions, tant a nivell nacional com regional, han sol·licitat la col·laboració d’IDEA en jornades sobre el programa i els beneficis que oferix per a tot aquell que té la intenció de desenvolupar el seu propi negoci.
El Programa “Erasmus per a Jóvens Emprenedors” ajuda els aspirants a empresaris a adquirir les habilitats necessàries per a crear i o dirigir amb èxit una xicoteta o mitjana empresa. Els nous emprenedors viatgen a un altre país de la UE, on adquirixen coneixements i idees del negoci amb empresaris experimentats amb els quals conviuen i col·laboren durant períodes entre 1 i 6 mesos. Per a aquesta estada, l’emprenedor rep una ajuda per part de la Comissió Europea, l’import de la qual depén del país de destí.
Poden participar en el Programa els emprenedors que tenen plans ferms de muntar el seu propi negoci o que ho han fet en els tres últims anys, com també els empresaris amb experiència en la gestió o direcció d’una PIME a la Unió Europea. No hi ha una edat límit per a participar en aquesta iniciativa. La comissió considera que un jove emprenedor és aquell que dóna el bot al món empresarial per primera vegada sense importar la seua edat.
“Erasmus per a Jóvens Emprenedors” també aporta beneficis per als empresaris interessats a rebre nous emprenedors d’altres països de la UE, ja que tindran l’oportunitat de treballar amb un emprenedor seriós, compromés i motivat, el qual contribuirà al desenvolupament del seu negoci a través d’idees innovadores i nous punts de vista. A més, tindran l’oportunitat d’adquirir coneixements sobre els mercats nacionals del nou emprenedor incloent contactes de negocis , cosa que oferix  una oportunitat d’internacionalització.
L’Ajuntament d’Alzira va començar al febrer de 2011 la seua participació en el 3r cicle del programa Eramus per a Jóvens Emprenedors. Durant aquest període, 5 emprenedors d’altres països de la Unió Europea han pogut realitzar la seua estada formativa en empreses de la nostra localitat i contornada, i més de 5 nous emprenedors han viatjat a l’estranger per a formar-se amb altres empresaris europeus.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada