dijous, 1 de març del 2012

CONCENTRACIÓ A LES PORTES DEL CENTRE OCUPACIONAL DE CULLERA PER LA PRECÀRIA SITUACIÓ DE L´IVADIS


“Estes persones no són les que han provocat la crisi”

 Pares i monitors del centre  ocupacional de Cullera s´han concentrat aquest matí a les portes del centre com a protesta per la precària situació de l´ IVADIS a causa del deute que el Consell manté amb aquesta entitat.
Les retallades efectuades en signifiquen la reducció d’un terç de la jornada laboral dels professional de l’entetitat que pasaria de 37 hores a 25 podria repercutir en la desaparició del servei de menjador i de menys hores d´estada dels usuaris al centre.

Segons ha indicat a aqest periòdic una de les mares afectades “els que estem ací hem perdut els diners de la llei de dependència. Nosaltres el que volem és que els xiquets vinguen al centre. Estes persones no són les que han provocat la crisi. Que lleven primer els assessors de l´Ajuntament, els grans esdeveniments com la fórmula 1 i les diputacions. Nosaltres hem de ser sempre els últims. Açò només passa a Valéncia, a la resta d´Espanya, els xiquets compten amb ajudes de dependència i amb els centres”.

 Segons la Federació de Serveis Públics d´UGT els centres de l´institut Valencià d´Atenció a les persones al Discapacitat i Acció Social (IVADIS) no poden pagar les despeses de manteniment per culpa del deute que té el Consell.
 FSP-UGT informa que la Generalitat s’ha oblidat de l´IVADIS des de la seua posada en marxa l´any 2001 i en l´actualitat acumula impagaments des de l´any 2009.
Aquesta situació posa en risc l´atenció als ciutadans i als més de 1.200 persones amb discapacitat que l´IVADIS atén diàriament als centres de la Comunitat.
 Les mateixes fonts indiquen que les quantitats pendents de pagament de la Generalitat a l´IVADIS sumen més de 6 milios d´euros corresponents als presupostos de l´any 2011 i té un deute acumulat d´altres anys que pugen fins a 15 milions d´euros.
 Fins ara, els proveïdors d´aquests centres no han deixat de servir ni un sol dia, ja que saben a les persones que  estan prestant el servei a pesar que se’ls deu més de 8 milios d´euros.
 Segóns han indicat treballadors del centre a aquest periòdic “el que demanem és estar fora del decret del consell que provoca la reducció de la jornada dels treballadors de l’administració pública. Demanem estar exclosos de les retallades d´horaris ja que  això significa un greu problema a l´hora de fer les activitats al centre i atendre-hi adequadament els xiquets i usuaris”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada