dimecres, 22 de febrer del 2012

USUARIS DEL CENTRE OCUPACIONAL DE SUECA GRAVEN UN CURTMETRATGE




Els usuaris del Centre Ocupacional de Sueca, tots ells discapacitats psíquics, que han assistit durant l’últim any a un taller sobre Cinema impartit al Centre Ocupacional, es troben aquests dies rodant un curtmetratge de final del curs. Els alumnes han participat en tot el procés de realització del curt, ja siga en tasques de producció, perruqueria, vestuari, interpretació, etc. “Des de la Regidoria d’Acció Social hem volgut mostrar tot el nostre suport a la realització d’este tipus d’activitats que aconseguixen afavorir l’autoestima dels usuaris i potenciar encara més la seua socialització i la seua capacitat de transmetre sentiments i emocions”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
Per a la gravació, s’han triat diferents localicaciones en exteriors del municipi, com l’estació del tren o el parc.
El guió de “L’andana” conta la història d’una persona que aconseguix transformar els sentiments de soledat i tristesa que sent per les ganes de voler gaudir de la vida, gràcies als testimonis d’altres persones que disfruten amb el seu treball, amb les seues relacions personals... El tren simbolitza el punt de trobada entre totes eixes vides que s’entrecreuen amb la del protagonista. La història transcorre al llarg de quatre dies; en els tres primers el protagonista escolta els testimonis d'altres persones que aconseguixen canviar-li l’actitud. El quart dia, serà ell qui aconseguisca ajudar una altra persona a sentir-se millor.
L’interés per realitzar aquest curtmetratge va sorgir després de la visita que van realitzar els usuaris i professionals del Centre Ocupacional de Sueca a Gandia per a visionar uns curts realitzats per usuaris d’altres centres. “Els professionals del Centre vam pensar que seria molt beneficiós per als nostres usuaris també realitzar esta activitat. Després de rebre el suport de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sueca, vam pensar en la possibilitat que col·laborara amb nosaltres Sueca Televisió, ja que a més de ser la televisió del municipi, la seua gerent, Pura Matoses, és una persona molt sensibilitzada amb este col·lectiu”, ha assenyalat la directora del Centre Ocupacional de Sueca, Inmaculada García.
Prèviament a la gravació del curt, durant tots els mesos que ha durat el taller, els usuaris han estat visionant diferents pel·lícules per a analitzar les qüestions tècniques, escenografia, tipus de pla... Posteriorment, es va procedir a l’elaboració del guió entre tots i, finalment, a la seua gravació, que es realitzarà durant els mesos de febrer i març. La presentació del curt està previst que es produïsca al mes de maig, al Centre Municipal Bernat i Baldoví. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada