divendres, 24 de febrer del 2012

MÉS DE 400 PROFESSORS, ALUMNES I PARES ES CONCENTREN A LA POBLA LLARGA PER CONTINUAR AMB LES MOBILITZACIONS EN DEFENSA DE L´ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT

EL passat dijous els centres de la Pobla Llarga i altres pròxims de la Ribera es concentraren a la Plaça de l'Ajuntament i llegiren manifestos de rebuig.
En l'acte l'alumant de l'IES Pere Esplugues de la Pobla manifestà: “Hui estem ací, a les portes de l'Ajuntament de la Pobla Llarga, per a protestar, per a manifestarnos sense que nigú ens ho impedisca, i demostrar el nostre descontent, el dels alumnes, amb les brutals mesures del govern de Generalitat Valenciana. 
IES Josep de Ribera, CIFP La Costera, CEIP Taquígraf Martí, CEIP Attilio Bruschetti, IES Pere d´Esplugues de la Pobla Llarga i de l´IES LLuís Simarro  ja es van tancar a l´IES Lluís Simarro de Xàtiva el 6 de febrer
Estem farts de tot el que s'està fent a les nostres escoles i instituts , als nostres centres d'educació, encara que a alguns aquesta paraula (EDUCACIÓ en majúscula) els done exactament igual i es prenguen el nostre aprenentatge com un simple joc... Aquestes retallades han llevat programes que abans teníem per tal d'evitar el fracàs escolar: PDC en 3er de la ESO, ens gelem a les aules perquè conselleria no paga les despeses de llum, aigua i calefacció... Estem farts i fartes de tot açò i que no se'ns escolte, a nosaltes, que encara que adolescents, som el futur d'este país, i estem ací per impedir-ho i seguir lluitant per millorar el nostre ensenyament,...” El professorat de l'IES Pere Esplugues manifestà: “No a les retallades socials: sanitat, educació.. Menys professorat IMPLICA menys atenció a l'alumnat amb necessitats educatives, menys reforços, menys projectes educatius i formatius.

 Menys grups IMPLICA més alumnes per aula, més conflictivitat, més dificultats d'atenció. Menys pressupost IMPLICA menys recursos materials, laboratoris, gimnàs, aules d'idiomes... On està el futur dels joves ?? En la seua formació, que els farà més preparats, més competitus, més lliures. El seu futur serà el nostre”. I des del Col·legi Públic Sanchis Guarner manifesten: “Jo també sóc l'enemic. Enemic de la injustícia, enemic de la obstinació, enemic de l'obscurantisme en què es vol fer caure a aquest País. Enemic de la misèria a la que es condemna a la població, enemic dels privilegis d'aquels a qui la justícia perdona la desmesura, enemic de la força bruta i cega que s'enfronta als febles, enemic de la prepotència dels qui aprofiten el seu càrrec per malgastar el que és de tots. Enemic dels qui acumulen riquesa de forma insolidària... Però també sóc l'amic, l'amiga, de tots aquells i aquelles que heu vingut ací a demanar i denunciar tot el que acabe de llegir i que volem construir un món més solidari”. Tot seguit prenen la paraula Miguel A. Puig en nom de CCOO i Pere Calpe en nom de l'STEPV – Intersindical Valenciana, presents a l'acte, i manifesten: “Hui som tots i totes alumnes de l'IES Lluís Vives, prou d'agressions, depuració de responsabiltats. Aquestes retallades són un despropòsit a la ciutadania i a l'educació. Hem d'aturar aquest Decret autonòmic que precaritza serveis bàsics de la població. Hem de seguir en la lluita, hem d'esgotar els nostres drets a manifestar-nos i concentrar-nos per fer entrar en raó a un Govern que ha balafiat els recursos publics i ha fet obres faraòniques amb els diners de tots els contribuents i ara vol fer-nos pagar les factures dels seus desmans, demantelant la xarxa pública de sanitat i de l'ensenyament públic desprestigiant el professorat i el funcionariat en general retallant drets bàsics”. Per acabar prenen la paraula diferents persones assistents denunciant aquestes situacions i encoratjant-nos a seguir en la lluita i el director del Col·legi Públic Severí Torres de Castelló de Ribera ens demana el suport per a la promta construcció “d'un nou Severí”. La música i els aplaudiments són presents al llarg de l'hora i mitja de concentració.
Pere Calpe i Barberà
Permanent de STEPV-Intersindical Valenciana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada