dimecres, 9 d’octubre del 2013

EL PSPV PROPOSA QUE EL PRESIDENT DE LA JUNTA FALLERA SIGA TRIAT PER SUFRAGI DELS SEUS INTEGRANTS



 Els socialistes d'Algemesí considerem que el protagonisme de les Falles ha de ser per als fallers i no per a un edil posat a dit per l'alcalde.
En paraules de la portaveu socialista Marta Trenzano: “els fallers reclamen autonomia per a decidir, entre altres coses, qui és el seu President”.
Trenzano ha explicat que: “a Algemesí la Setmana de Bous és una festa amb finançament privat i el President de la Comissió Taurina es tria per sufragi dels seus integrants. És d'una lògica aclaparadora que aquells que paguen la festa trien als seus dirigents. Però açò no succeeix en les Falles ja que ací el President de la Junta Local Fallera és un edil posat a dit per l'alcalde”.

Per a l´agrupació local, “el paper de les institucions públiques en les Falles és merament testimonial. És cert que es donen subvencions a les diferents Falles per a ajudar-los en l'elaboració del monument i és cert també que els ajuntaments col·laboren en l'organització de determinats esdeveniments. Però la major part del pes de l'organització d'aquestes festes recau sobre els seus protagonistes”.
Segons Trenzano: “és aconsellable anar implementant els canvis necessaris en les nostres festes per a millorar-les i els socialistes pensem que el paper de l'Ajuntament ha de ser testimonial i de suport a la festa en la qual el protagonisme i la capacitat de decisió han de tenir-ho els fallers i les falleres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada