divendres, 9 d’agost del 2013

L’AJUNTAMENT D´ALIRA ORGANITZA UN INTERCANVI AMB JÓVENS ITALIANS


L’Ajuntament d’Alzira, des de la seua Agència de Desenvolupament Local IDEA i, en col·laboració amb pel “Forum Comunale Della Gioventú di Venticano” oferix, als jóvens alzirenys l’oportunitat de participar en un intercanvi juvenil a Itàlia, entre els pròxims 29 d’Agost i 6 de Setembre.

Este projecte es durà a terme en la ciutat de Venticano, en la regió de Campània (Itàlia) i abordaran els temes següents: el diàleg intercultural, la ciutadania europea activa, les polítiques juvenils i la desocupació juvenil.
El Projecte té els següents objectius generals:
a) Debatre sobre els grans temes de la participació juvenil;
b) Creació d’una xarxa estable i eficient de cooperació internacional;
c) Promoció de la ciutadania europea entre els jóvens;
d) Permetre als participants conéixer les propostes i les accions de les diferents institucions, nacionals i europees, sobre les polítiques d’ocupació juvenils.
El projecte involucrarà quaranta jóvens, d’edat compresa entre els 18 i els 30 anys: vint-i-quatres d’Itàlia, sis de Turquia i deu d’Espanya (Alzira) i tindrà lloc entre el 29 d’agost fins al 6 de setembre en Venticano (80 Km de Nàpols). L’idioma en què es duran a terme les activitats és l’anglés, per la qual cosa es recomana coneixements bàsics.
El projecte està finançat per la Regió Campània i per la Presidència del Consell de Ministres (Departament de la Joventut). l’Únic cost per als participants serà el 50% del tiquet d’avió, mentres allotjament i menjar seran completament sufragats per l’Organització d’acollida.
L’Organització “Forum Comunale Della Gioventú di Venticano” treballa des de Març de 2006 amb l’objectiu general d’ajudar als jóvens a través de l’organització d’una sèrie d’iniciatives i esdeveniments, compta amb 202 membres i és molt activa en el seu territori; per esta raó ha rebut un premi per a haver realitzat el nombre més gran de projectes entre les organitzacions de la seua Província.

Programa

Les activitats que es duran a terme durant l’intercanvi cultural són: tallers sobre diferents temes (desocupació juvenil, polítiques juvenils europees, experiències professionals) incloent visites guiades a diferents llocs d’interes.
També s’organitzaran diferents taules redones amb els emprenedors locals, els quals donaran consells sobre la gestió de les xicotetes i mitjanes empreses.
El resultat principal del projecte és la redacció d’un document final que contindrà totes les propostes dels participants i que serà anunciat entre les diferents institucions públiques i societat civil.
Si estàs interessat a participar envia el teu CV a europa@alzira.es junt amb un breu email de motivació. Els CV rebuts s’enviaran a l’organització italiana per orde de recepció.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada