dijous, 1 d’agost del 2013

ELS SOCIALISTES DE SUECA S’OPOSEN AL TRANSVASAMENT I EXIGIXEN AIGUA DEL XÚQUER PER AL CONSUM HUMÀ


El llac de l’Albufera estaria condemnat a mort al no tindre aportacions d’aigua”.

Assut d´Antella, Foto: Jordi Piris
Els socialistes de Sueca van expressar ahir la seua més enèrgica oposició perquè el nou pla hidrològic del Xúquer deixe la porta oberta a un nou transvasament al Vinalopó. Consideren que si es du a terme una nova presa aigües ala part alta del riu  “comportaria la ruïna del regadiu de la Ribera Alta i Baixa, impediria el desenvolupament de les comaques i del llac de l’Albufera, que estaria condemnat a mort al no tindre aportacions d’aigua”.

El PSPV-PSOE va eixir a l’encontre de detalls de l’esborrany del nou pla de conca desvelats pel president de la Comunitat de Regants de Sueca, José Pascual Fortea, a través de Levante-EMV en la seua edició d’ahir. Els socialistes afirmen coincidir amb la postura de Fortea, portaveu dels regants i de la Unitat Sindical d’Usuaris del Xúquer (USUJ).
Aposten per mantindre “el transvasament al Vinalopó des de l’assut de la Marquesa, per ser l’únic lloc del riu aigües baix on hi ha sobrants, cosa lògica i de sentit comú”. En el mateix comunicat es van mostrar en desacord amb la nova proposta de pla hidrològic que, segons interpreten, “beneficia de manera descarada i sectària a la Comunitat de Castella - La Manxa”.
El PSPV-PSOE de la capital de la Ribera Baixa també reclama i exigix “una concessió d’aigües superficials per a ús domèstic i consum humà”. Esta, segons la seua proposta, s’hauria de dur a terme a través d’un consorci integrat pels ajuntaments, mancomunitats i plataformes socials i “sense haver de recórrer al pagament de la dita concessió ni demanar sobrants a ningú”.
Van recordar que la que consideren “nefasta” campanya de l’Aigua per a tots, “només va servir per a enfrontar als valencians i al mateix temps rendibilitzar la parcel·la d’alguns” en forma de vots. Van expressar que “ja està bé de jugar amb la dignitat i la personalitat dels ciutadans i ciutadanes de la Ribera”. “Exigim serietat i un raonament responsable i sensat dels garants de redactar i aprovar el nou text del futur Pla Hidrològic de Conca del Xúquer”, van afegir. Finalment, els socialistes de Sueca van reclamar “aigua del Xúquer per a les riberes Alta i Baixa, perquè és un dret que ens assistix”, van concloure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada