dijous, 1 d’agost del 2013

ON ESTÀ EL NOU PLA DE CONCA DEL XÚQUER?


Des de Compromís per l’Aigua demanem que el nou Pla de Conca del Xúquer estiga a disposició de la societat de la Ribera el més aviat possible.

Fa uns dies, i en resposta a una pregunta del diputat a Madrid de Compromís, Joan Baldoví, el ministre de Medio Ambiente, el Sr. Arias Cañete, va dir que el nou Pla de Conca del Xúquer estaria a disposició de la ciutadania a finals de juliol. O almenys això és el que pensava, o sense pensar-ho ho va dir per a poder eixir del pas.

Juliol ha passat i els ciutadans de la Ribera encara no tenim l’esborrany del nou pla, i res ens fa pensar que el tinguen en breu, ans el contrari. De fet hem assisit a unes declaracions del Sr. José Alberto Comos, Director General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana, que ens fan pensar que encara estem molt lluny de veure el ja famós i misteriós nou pla.
Famós pel temps que portem parlant d’ell, i misteriós perquè encara no sabem massa d’ell, i el poc que ens arriba ens fa pensar que novament els ciutadans de la Ribera anem a ser els grans perjudicats. Tot fa pensar que en aquest pla es contemplen els interessos de la Comunidad de Castilla la Mancha de María Dolores de Cospedal, en detriment de les necessitats del valencians i dels riberencs. Les informacions que ens arriben parlen que, de complir-se aquest pla, el futur del Xúquer i de l’Albufera estan en greu perill. En eixe cas aquest pla, a més de famós i misteriós seria també dramàtic per als valencians.
La societat de la Ribera està demanant una concessió d’aigua per a beure, i el Sr. Comos, enlloc de posar-se davant del Ministerio de Medio Ambiente, de la Conferderació Hidrogràfica del Xúquer, i de la totpoderosa Cospedal i demanar aigua per a la Ribera, va i es posa a parlar de l’Ebre. El Sr. Comos, que no és capaç de defensar els interessos dels ciutadans de la Ribera del Xúquer, torna a mirar cap al Nord i a dir el que “els altres” haurien de fer, per a amagar la seua ineptitud i nefasta gestió.
Des de Compromís estem ja molt acostumats a aquestes pràctiques per part del PP. Són incapaços de defensar els interessos dels valencians en general i dels riberencs en particular davant de Madrid, i en lloc d’això treuen la màquina propagandística i es posen a parlar de l’Ebre. Treure els “fantasmes i enfrontar a la gent és el seu esport preferit quan les coses els van malament. Com diuen als nostres pobles, “no són capaços d’arreglar sa casa i volen arreglar la dels demés”.
Des de Compromís per l’Aigua demanem que el nou Pla de Conca del Xúquer estiga a disposició de la societat de la Ribera el més aviat possible. Li demanem al Sr. Comos que exigisca on corresponga la concessió d’aigua de boca per a la Ribera. I demanem la costitució d’una mancomunitat dels municipis de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa afectats per la posada en marxa de la potabilitzadora de la Garrofera d’Alzira. Demanem a tots els consistoris que pensen i actuen en clau dels interessos dels ciutadans presents i futurs, i que si això suposa plantar cara als seus “superiors” de València o de Madrid ho facen.
Fa uns dies el Sr. Fortea, president del Sindicat de Regs de Sueca, vicepresident dels regants valencians i portaveu de la USUJ va demanar la dismissió del Sr. Comos. Segurament seria el millor que podria fer vista la seua ineficàcia.


Compromís per l’aigua (format per Compromís Ribera Alta, Compromís Ribera Baixa i Més Algemesí)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada