dijous, 29 d’agost del 2013

BUCH: “EL CENTRE BTT DE LA RIBERA DEL XÚQUER CONTRIBUIRÀ A MILLORAR EL SECTOR TURÍSTIC D’ALZIRA I A DESESTACIONALITZAR L’OFERTA”


 El conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat que la posada en marxa del Centre BTT Ribera del Xúquer a Alzira “contribuirà a diversificar i enriquir l’oferta turística de l’interior de la província de València, fomentarà el turisme actiu en un espai amb gran potencial de creixement”.
Açò, junt amb la diferenciació de l’oferta d’allotjament i de restauració de qualitat aportada per instal·lacions de la localitat com la Casa Blava, millorarà el desenvolupament turístic d’Alzira i del conjunt de la comarca de la Ribera del Xúquer, ajudant a atraure l’arribada de turistes, molts d’ells estrangers, i a desestacionalitzar l’oferta de la província de València”

Buch ha realitzat estes declaracions després de firmar un protocol de col·laboració amb l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, per a la posada en marxa d’un nou Centre BTT en la localitat, que està previst que entre en funcionament a finals de 2014. Així mateix, ha visitat la Casa Blava, un immoble rural de finals del segle XIX rehabilitat pel Consell i transformat en hotel rural i restaurant.
Buch ha afirmat que “tots els recursos turístics dels nostres municipis han de ser explotats perquè continuen generant riquesa per als ciutadans i continuen fomentant la creació d’ocupació. Per això, recolzarem totes aquelles iniciatives que contribuïsquen a que el turisme continue sent una via d’ingressos per a Alzira”.
El Centre BTT amb seu a Alzira comptarà amb quasi 3.000 quilòmetres de rutes abalisades que comprendran una àmplia extensió d’uns 1.300 quilòmetres quadrats ubicats entre les comarques de la Ribera Alta i Ribera Baixa. En este sentit, “es convertirà en un punt de partida per a explotar i desenvolupar turísticament tota una zona que compta amb importants valors geogràfics, paisatgístics, històrics i culturals”.
La Xarxa de Centres BTT és una aposta de la Generalitat, en coordinació amb les entitats locals, “que permet singularitzar les comarques d’interior com a espais d’oci, diferenciats i atractius, posant així en valor el patrimoni i incrementat la competitivitat empresarial dels municipis.”

La xarxa de BTT de la Comunitat Valenciana

El Centre BTT d’Alzira se sumarà als set centres oberts en la Comunitat Valenciana, una xarxa que conforma més d’un centenar de rutes en diferents comarques de les tres províncies. D’esta manera, es consolida com la segona comunitat autònoma amb nombre més gran de centres BTT oberts, després de Catalunya.
Els centres oberts en la Comunitat són el centre BTT El Comptat en l´Orxa; el BTT Els Ports en Morella; el BTT El Valle a Cofrentes; el BTT Alt Palencia en Navajas; el centre Els Serrans em Aras de los Olmos; el BTT Massís del Caroig a Moixent i el Centre Vall de Pop en la localitat alacantina de Parcent als que s’afig el de Costa de Azahar a Torreblanca, actualment en tramitació.
Un centre BTT és un producte turístic destinat a promocionar la pràctica de la bicicleta de muntanya que compta amb un centre de recepció i informació. En ells s’oferixen servicis com a lloguer de material, taller de reparacions, neteja, així com informació turística de caràcter general sobre el destí i específic de les rutes ciclistes.
Així mateix, compten amb un conjunt de rutes senyalitzades que discorren per l’entorn del centre i classificades en diferents nivells de dificultat per la seua diferent longitud, desnivell i característiques.

Rehabilitació de la Casa Blava

Durant la seua visita el conseller ha recorregut l’Hotel-restaurant “Casa Blava” posat en marxa a finals de 2012 i que és el resultat de la rehabilitació d’este edifici huitcentista com a equipament turístic cofinançat per l’ajuntament d’Alzira i la Generalitat amb més de 712.000 euros a través del Pla Confiança.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada