dimarts, 2 de juliol del 2013

UNA PASTISSERIA D’ALGEMESÍ PRESENTA UNA ESCULTURA DE XOCOLATE AL CONCURS DE VALRHONA





El concurs de xocolate Valrhona està considerat un dels més prestigiosos a nivell mundial.

Alberto Ochero ha volgut, a través d’esta escultura, retre homenatge cap a la seua ciutat, Algemesí i especialment per les seues festes proclamades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i per a això ha creat una escultura singular que es presenta davall el títol L’expressió d’una festa”.





Algemesí també tindrà presència en un dels concursos mundials més importants de rebosteria. Es tracta del concurs de xocolate Valrhona, considerat un dels més prestigiosos a nivell mundial. La pastisseria 5 Sentits de la localitat, serà l’única participant del municipi i possiblement de la comarca que participe en este certamen gastronòmic i ho farà amb una escultura de xocolate en homenatge a la festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni de la Humanitat.
Alberto Ochero Fuentes és el pastisser encarregat d’elaborar esta espectacular escultura de xocolate. Alberto Ochero va nàixer a Algemesí fa 32 anys i des de xicotet sempre ha tingut molt clar que volia ser pastisser. Alberto ha volgut, a través d’esta escultura, retre homenatge cap a la seua ciutat, Algemesí i especialment per les seues festes proclamades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i per a això ha creat una escultura singular que es presenta davall el títol, “L’expressió d’una festa”.
En esta escultura, s’han destacat detalls claus dels balls més coneguts d’esta festa com són el tronc central elaborat amb xocolate, sent l’eix principal de l’escultura, que simbolitza la morera on diu la història que es va trobar la imatge de la Mare de Déu de la Salut.
Sobre el tronc van enllaçats a distintes altures diferents motius dels distints balls que conformen la festa de la Mare de Déu de la Salut com per exemple: la part superior del pal sobre el qual trenen i destrenen unes cintes de colors i sobre el qual es recolza i es dansa en el ball conegut com “La Carxofa”. L’escultura també reflectix motius del ball de “Les Llauradores”.

Els Tornejants” són junt amb la Muixeranga, les dansa més emblemàtica de les festes de la Mare de Déu de la Salut i junt el ball de “Bastonets” completen amb els seus gorros l’escultura de xocolate que es presentarà a concurs.
A partir d’ara el jurat del concurs realitzarà una preselecció amb totes les obres gastronòmiques presentades i formarà així l’equip espanyol que participarà en el campionat de Món, que se celebra Al Gener del 2015 a Lió.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada