dijous, 25 de juliol del 2013

EL MUMA D´ALZIRA PRESENTA EL CONJUNT DE MONEDES DE PLATA I VELLÓ DELS SEGLES XIII I XIV JA RESTAURATS



 Este matí, l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, junt amb Carmen Pérez, directora de Conservació, Restauració i Investigació IVAC+R de CulturArts de la Generalitat, han presentat la restauració del Tesorillo de Monedes de Plata dels segles XIII i XIV trobats en una excavació de la Vila l’any 2002.
Esta restauració és fruit d’un conveni, que es va firmar el passat 17 de desembre de 2012, entre l’Ajuntament´d’Alzira i l’IVAC+R.

La finalitat d’esta intervenció ha sigut la de recuperar el conjunt de 62 monedes, composta per 9 monedes de plata i 53 monedes de velló (aliatge binari plata-coure, conegudes com diners de velló o croats barcelonís), que junt amb 4 restaurades anteriorment pel Servici d’Investigació Prehistòrica de València SIP, fan un total de 66.
Ara després de la restauració, l’arqueòleg municipal, Agustí Ferrer, procedirà a fer un estudi a fons, tant per a conéixer la seua procedència i característiques, com per a determinar amb la major exactitud possible les causes o motius pels quals les van ocultar.
La restauració s’ha abordat sense cap predisposició, intentant recuperar el màxim de monedes amb la minima agressió possible. De fet en la seua neteja, en la separació de les peces, han aparegut dos monedes més de les que es comptaven inicialment. El resultat és molt òptim i es podrà apreciar en una vitrina habilitada en el Museu Municipal d’Alzira-MUMA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada