dijous, 27 de juny del 2013

UN PROJECTE SOBRE EL PARATGE NATURAL DE LA MURTA GUANYA EL CONCURS D’IDEES SOBRE PARATGES NATURALS



 Un projecte sobre el Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella d’Alzira titulat “Entre paratges” ha resultat guanyador del Concurs d’Idees sobre Paratges Naturals Municipals, patrocinat per la Diputació de València i organitzat per la Càtedra de Municipis Sostenibles de la Universitat Politècnica de València. És una de les activitats que s’emmarca en el conveni entre la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat de la Diputació i la UPV per a difondre i acostar polítiques sostenibles a la societat.

Els guanyadors del concurs han sigut Antonio Fresneda, Miguel Portolés i Ana Ruiz. El projecte guanyador “Entre paratges” és un esquema per al Paratge Natural Municipal La Murta i La Casella. La proposta comprén un conjunt d’intervencions territorials, paisatgístiques i ambientals, a fi de promoure i posar en valor l’espai natural, compatibilitzant l’ús públic amb la seua preservació i el seu manteniment, així com promocionant la seua difusió entre la població.
Entre les estratègies plantejades destaca la creació d’una xarxa d’itineraris i recorreguts que formen part d’una superior de caràcter supramunicipal, contribuint a la definició de la infraestructura verda de la Comunitat Valenciana i a la connexió dels diferents espais naturals, protegits o d’interés a nivell territorial.
També planteja establir connexions amb els potencials connectors territorials, enllaçar a escala municipal els diferents paratges naturals presents en la formació muntanyosa i establir un sistema de recorreguts perifèrics de diferent intensitat i ús, i que unisca les principals vies d’accés al paratge natural.
El projecte exposa també la idea d’afavorir la permeabilitat de vianants a través del paratge per mitjà de l’adequació i incorporació d’itineraris existents a la xarxa ja establida, determinar i constituir les principals vies d’accés al paratge i posar-les en relació amb els cascos urbans existents i generar recorreguts temàtics.
El mateix es completa amb la proposta de generar recorreguts adaptats i accessibles per al públic de mobilitat i visió reduïda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada