divendres, 28 de juny del 2013

EL FESTIVAL SPANISH BRASS ALZIRA HOMENATJA A L’ORQUESTRA DE RTVE I AL COMPOSITOR JUAN J. COLOMER


El festival celebra del 2 al 6 de juliol el seu 12é aniversari amb una edició que aposta decididament pels músics espanyols


Juan j. Colomer
 El Festival Spanish Brass Alzira, organitzat per l’Ajuntament d’Alzira, Spanish Brass Luur Metalls i la Societat Musical d’Alzira, celebra una edició més espanyola que mai, sense deixar de comptar per això amb la participació de destacats solistes internacionals.
El SBALZ 2013 homenatja, enguany, a l’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, de qui destaca l’aportació al panorama musical espanyol pels seus quasi 50 anys de magnífica trajectòria i per la difusió de la música de concert al gran públic.
El compositor resident del festival és Juan J. Colomer, que des d’Estats Units, on residix habitualment, continua sent un important referent de la música espanyola i de qui fa a penes una setmana s’ha estrenat el Ballet Sorolla, per part del Ballet Nacional.

El concert inaugural, el 2 de juliol a les 22:30 hores, anirà a càrrec d’Andrea Motis i Joan Chamorro Group, considerats la revelació del jazz català.
El dimecres 3, hi haurà dos concerts, el primer d’ells a les 19:30 hores per part dels alumnes de trompa, acompanyats al piano per Pepe Gallego, i a la nit, a les 22:30 hores el concert presentació del CD Juan J. Colomer – Brass Works. En este concert s’interpretaran algunes de les obres reunides en este nou CD recopilatori del compositor alcireny.
Els concerts continuaran el dijous 4 de juliol, també amb doble sessió, a les 19.15 hores el grup gallec Hèrcules Brass quintet de metalls i a les 22:30 hores The Sir Aligator’s Company.
El divendres 5 a les 19:15 hores es realitzarà el concert de professors del festival, acompanyats al piano per Pepe Gallego, i a les 22:30 hores la Banda Simfònica de la Societat Musical, dirigida per Ángel Crespo, oferirà un concert acompanyats pel trompetista Thierry Caens.
El dissabte 6 actuarà Valencian Tuba Quartet a les 19:15 hores i el concert de clausura del festival, a les 22:30 hores anirà a càrrec dels Metalls i Percussió de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola amb Spanish Brass Luur Metalls i Christian Lindberg.

Tots els concerts se celebraran en el Claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira, c/ Escoles Píes, 4.

Cursos i Màster Class

El festival té també un vessant didàctica a través dels cursos d’instrument (trompeta, trompa, trombó, tuba i bombardí) que es realitzen durant tota la setmana i que estan impartits per alguns dels millors especialistes i solistes no sols espanyols, sinó també de nivell internacional.
Professors:

Trompeta
-Thierry Caens (França). Director musical de Cuivres Français, és professor del Conservatori de Dijon i del Conservatori Nacional Superior de Lió. Té la distinció “Chevalier des Arts et Lettres” atorgada pel Ministeri de Cultura francés. Compositor i arranjador.
Germán Asensi. Solista de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola.
Luis González. Professor del Centre Superior de Música del País Basc Musikene de Sant Sebastià.
Juanjo Serna. Membre de Spanish Brass Luur Metalls.
Carlos Benetó. Membre de Spanish Brass Luur Metalls.
Pierre Badel (França). Ha actuat amb The English Chamber Orchestra, Lisbon Metropolitan Orchestra, Bayerisches Staatsorchester München, Orchestre de Paris, Orchestre des Concerts Lamoureux, Orchestre Colonne, etc.

Trompa
Vicent Puertos. Solista de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola.
Joel Arias (Veneçuela). Trompa Solista Orquestra Simfònica de Veneçuela. Professor en Mozarteum de Veneçuela.
Javier Bonet. Membre de l’Orquestra Nacional d’Espanya i professor de l’ESMUC de Barcelona.
Manolo Pérez. Membre de Spanish Brass Luur Metalls.
-Nancy Joy (EE.UU.). Professora de la New Mèxic State University.

Trombó
Ximo Vicedo. Solista de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó. Col·labora amb Orquestra de Cadaqués, Orchestra Mozart i Mahler Chamber Orchestra. Es artista STOMVI.
Carlos Gil. Professor del Conservatori Professional de Música José Iturbi de València.
-Inda Bonet. Membre de Spanish Brass Luur Metalls.
-Christian Lindberg (Suècia). Solista internacional, director i compositor.

Tuba i Bombardí
Gregory Fritze (EE.UU.). Professor del Berklee College of Music de Boston.
Mario Torrijo. Solista de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola.
Vicente López. Professor del Conservatori Superior de Música de Múrcia.
Sergio Finca. Membre de Spanish Brass Luur Metalls.

Més informació en www.sbalz.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada