divendres, 31 de maig del 2013

VALORACIÓ MOLT POSITIVA DE LA VAGA EN L'ENSENYAMENT DEL 9 DE MAIG I NOVES ACCIONS CONTRA LA LOMQE


El Col·legi Public Trullàs de Benifaió acull la darrera assemblea de la Plataforma per a l'ensenyament Públic de la Ribera Alta.

Fa uns dies tingué lloc a Benifaiò l'assemblea de la Plataforma de la Ribera (FAPA-València, STEPV, CCOO, UGT, Escola Valenciana, PSOE, Compromís i EU )i representats del professorat i pares i mares de la Ribera.
En l’assemblea es va valorar com a molt positiu el seguiment de la vaga del 9 de maig, tant pel que fa a l'alumnat, al qual les famílies decidiren no enviar a l'escola, com del professorat participant, ja molt castigat per succesives vages convocades.
Igualment es va valorar com a molt negativa l'aprovació inicial de la LOMQE pel Consell de Ministres i es va parlar dels terminis del procés parlamentari per a la seua aprovació definitiva, de mesures per paralitzar-la i del calendari provisional d'aplicació a partir del curs escolar 2014/2015 així com estudiar mesures per la insubmissió en la seua aplicació.

En l’assemblea es va plantejar obrir un nou procés informatiu de la LOMQE què suposa, oferir a les diferents comunitats educatives Xerrades Informatives des de principi de curs pròxim. Acabar de completar el dossier amb totes les deficiències dels centres educatius pel que fa a instal·lacions, construccions i barreres arquitectòniques i consultar els diferents processos en marxa de matriculació, tant en els col·legis públics com en IES i altres modalitats, per tal de fer front a un possible nou “arranjament escolar” que castigue encara més l'ensenyament públic de la nostra comarca.
Un torn obert de paraules va fer intervindre a diversos membres de l'assemblea exposant la situació dels seus centres des de les diferents visions, tant de mares i pares com d'ensenyants i entitats assistents.

La Plataforma de la Ribera acordà sumar-se:

A les diferents accions de la Plataforma de País (Concentracions el dia 12 de juny i manifestació a València el 15 o 16 de juny)
Convocar la pròxima reunió ja a setembre i si fora precís se'n faria una d'extraordinària abans (juny o juliol)
Donar suport i animar a acudir comarcalment a la 2na Festa per l'Escola Pública de Carcaixent que es celebrarà el proper 8 de juny al Passeig de Carcaixent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada